Vad är Natural Ventilation?

April 8

Naturlig ventilation är ett klimatkontroll metod som bygger på de naturliga rörelser luft för att hålla frisk luft rör sig genom en byggnad och att kontrollera temperatur och luftfuktighet. Även om detta var den enda ventilation alternativet historiskt, när mekanisk ventilation utvecklades, många byggare bytte till dessa metoder. I slutet av 20-talet, en del av de olika fördelar med naturlig ventilation började erkännas, och byggare började återvända till användningen av naturliga metoder.

Det finns flera sätt att skapa naturlig ventilation i strukturen. En av de mest grundläggande är nog också en av de mest kända: skapa fönster som öppnas för att generera vinddriven ventilation. Genom att öppna och stänga fönster, kan människor styra flödet av luft genom en struktur, öppna fler fönster för att uppmuntra frisk luft, som kan kyla en struktur förutom att bära bort lukter, och stänga fönster för att generera mindre av ett flöde av luft, att hålla en struktur varmare och ibland ökar luftfuktigheten.

Stack ventilation är en annan naturlig ventilation alternativ. Med stack ventilation, människor är beroende av naturliga tryckskillnader mellan luft på olika platser för att tvinga luft upp ventilations stackar. Denna teknik används ofta i fabriker, där kan genereras enorma mängder värme, med luften dras upp staplarna tillsammans med lukt från fabriksgolvet. Stack ventilation brukar underlättas med hjälp av luftintagen som är belägna låg på marken, genererar en stadig ström av frisk, sval luft.

En av de största fördelarna med naturlig ventilation är att det inte kostar några pengar för att köra. Mekanisk ventilation och elektronisk klimatkontroll kan vara ganska dyrt, och kan bidra väsentligt till de totala energikostnaderna involverad för att en byggnad. Ingen användning av energi gör också den här typen av ventilation ett miljövänligt val. Sådana system tenderar att vara lättare att underhålla, liksom, utan några delar för att bryta eller gå fel, de kan inte störa åkande i byggnaden med avbrott i ventilationen eller lägga till driftskostnaderna för ventilationssystemet.

För många privata hem, är effektiv byggnad i kombination med naturlig ventilation tillräckligt för att tillfredsställa behovet av ventilation. Större konstruktioner kan kräva en blandning av naturlig och mekanisk ventilation för att hålla luftkvaliteten på en rimlig nivå. Gröna byggnader är ofta särskilt utformade för att i första hand förlita sig på naturlig ventilation för energieffektivitetsskäl, och det är också möjligt att eftermontera byggnader att rymma naturlig ventilation, för människor som är intresserade av att göra strukturer mer energieffektiva.