Vad är Braxton Hicks-sammandragningar?

February 25

Braxton Hicks sammandragningar är sammandragningar i livmodern under graviditeten. De kännetecknas av en smärtfri åtstramning av livmodern, inträffar sporadiskt och sällan från ungefär den sjätte graviditetsveckan, även om många kvinnor inte märker dem förrän mer än halvvägs genom graviditeten. Dessa sammandragningar var första dokumenterade av John Braxton Hicks, en engelsk obstetriker, 1872. De är också kända som, Äúpractice,Äù sammandragningar, eftersom de långsamt förbereda livmodern för de verkliga sammandragningar det kommer att genomgå under förlossningen.

Medan Braxton Hicks sammandragningar är ofarliga, är det ofta svårt för gravida kvinnor att skilja mellan dem och tidig förlossning, vilket kan vara allvarligare. Om en kvinna är mindre än 37 veckor gravid bör hon övervaka Braxton Hicks sammandragningar om det finns fyra eller fler i en timme. Om värkarna blir rytmisk, smärtsamma, eller allt vanligare, åtföljd av menstruationsliknande kramper eller buksmärtor, så hon bör kontakta sin läkare leverantör eller barnmorska omedelbart. Dessa symtom, tillsammans med vaginal blödning eller stänk eller vattnig, slemhinnor ansvarsfrihet som är tydlig, rosa, eller blod-färgade är alla tecken på för tidigt värkarbete. Bäcken tryck och smärta i nedre ryggen tillsammans med ökande Braxton Hicks kontraktioner är också anledning till oro.

Efter 37 veckor, är barnet anses fullgången, och Braxton Hicks sammandragningar gör att det går enligt plan. Som kvinna närmar hennes förfallodagen, kan dessa sammandragningar bli mer intensiv, eftersom det vid denna tidpunkt, de medhjälp i att få livmoderhalsen, Äúripened,, AU eller mjuknat och utplånas. När värkarna, Braxton Hicks eller vanlig, är 60 sekunder långt och fem minuter eller mindre isär, är det en bra idé för en kvinna att kalla henne sjukvård eller barnmorska. Hon kan vara i början av förlossningen. Oavsett om det är hennes första eller ditt femte barn, ingen vet hur lång eller snabb arbetskraft kommer att vara, så är det ofta bättre att vara säker än ledsen. Många en mor har levererat på väg till sjukhuset eller på akuten eftersom hon hade uppvisat pre-förlossningsvärkar till Braxton Hicks-sammandragningar och väntade eftersom hon var rädd för att skickas hem.

De flesta mammor är överens om att Braxton Hicks sammandragningar kan vara en av de mer obehag aspekterna av graviditeten. En läkare kommer att erbjuda många förslag att göra en kvinna mer bekväm samtidigt upplever dem. Ändra position bör bidra till att stoppa dem, och många kvinnor tycker att ligga på en sida är bättre än att ligga på rygg.

Om en kvinna gående när hon upplever Braxton Hicks sammandragningar, ska hon försöka att sitta ner, och om hon vilar, kan hon försöka få upp och gå. Distraheras av fysisk aktivitet ibland masker värkarna. Uttorkning anses vara en av orsakerna till Braxton Hicks sammandragningar, så dricka ett glas vatten kan hjälpa till att sätta livmodern att vila. Andningstekniker, ett varmt bad eller dusch, och tömma blåsan är alla andra saker att prova.

Naturligtvis finns det gamla fruar "korrigerande åtgärder som hävdar att lindra eller stoppa denna typ av sammandragningar. Eftersom dessa inte är medicinska åtgärder bör en gravid kvinna alltid konsultera en läkare innan du använder ett naturläkemedel. I, Äúold dagar, vände au gravida kvinnor till ett glas vin, vilket hämmar uteruskontraktioner, att hjälpa, men nu alkohol rekommenderas inte under graviditet.

En örtte som består av kalott eller passionsblomma, färsk ingefära, och wild yam sägs slappna livmodern och hela bäckenområdet. Andra örter som används i te eller utspädda tinkturer som tros vara botemedel för Braxton Hicks sammandragningar inkluderar svart haw, silverax, och kramp bark. Även om alla dessa åtgärder kan bidra till att lindra obehaget av graviditeten, bör en kvinna komma ihåg att Braxton Hicks sammandragningar gör den viktiga uppgiften att priming livmodern på arbetskraft.

  • Lägre ryggont som är tillsammans med ökande Braxton Hicks sammandragningar kan vara ett bekymmer.
  • En gravid kvinna.
  • En barnmorska kan oftast avgöra om värkarna är Braxton Hicks sammandragningar eller tidig förlossning.
  • Ginger teer kan användas för att lugna Braxton Hicks kontraktioner.