Vilka är de olika användningarna av morot Greens?

July 9

Morot greener, de lummiga stjälkar och stjälkar som växer ovanpå populära apelsin roten, kan användas i en mängd olika sätt - som ett livsmedel post, en krydda och en kompost stöd, för att nämna några. Greenerna inte packa riktigt närings punch att deras rötter gör, men de är i allmänhet rika på en rad vitaminer och mineraler och är helt ätbara för både människor och djur. I jordbrukssamhällen, är morots greener ofta används som djurfoder eller läggas till komposthögar. De kan också ätas av människor, antingen råa eller kokta.

Känd vetenskapligt som Daucuscarotaen är moroten anläggningen relaterad till både persilja och fänkål. Även moroten distinkta rot inte förråda denna relation, dess greener på många sätt gör. Morot toppar är höga, smala stjälkar accentuerat med stripig, grenade blad. De kan framställas och användas i många av de samma sätt som persilja.

Greens kan ätas rå, men bär en något bitter, pepprig smak. Bladen har oftast en något mildare smak än deras stjälkar. Morot blad kan läggas till sallader, särskilt de som presenterar örter och våren gröna. De kan också användas som en garnering för rostade kött, pasta och soppor, eller blandad med andra örtbaserade salladsdressing.

Matlagning morot toppar minskar oftast deras bitterhet. Gröna ofta sauteed i lite smör eller olja, tjänade sedan som en sida skålen, ofta med vitlök, nötter, eller kryddor. Kreativa kockar kan också använda morot greener som ravioli fyllning, som ersättning för grön lök eller gräslök i ägg frittatas, eller som en pesto bas.

Finhackad greener är ofta läggs till recept som en krydda, liksom. Till skillnad persilja, som bär nästan ingen distinkt smak, lite morot greener räcker långt. Färska eller torkade, morot greener lägga en pepprig friskhet till en mängd olika rätter.

Det finns få begränsningar när det gäller matlagning med morot greener. De möjliga användningsområden för bladen sträcker sig långt bortom kulinariska strävanden, dock. I antika och medeltida tider, var morot greener används för att binda sår grund till stor del på deras milda antiseptiska egenskaper. De var också tuggas för att främja frisk andedräkt, samt för att lindra smärtan av den gemensamma tandvärk och tandköttet irritation. Löv också bryggt i en te, som tros ha avgiftande.

Morot greenerna är bäst när den används inom några dagar efter att plocka. De flesta av de morötter som anländer till stormarknader och matstånd hela världen har redan haft sina blad avlägsnas. De som kommer med greener måste tvättas noggrant, så många kommersiella gårdar starka bekämpningsmedel med förväntningen att greenerna kommer att kasseras. Det är oftast bäst att äta greener från morötter som är certifierade ekologiska eller odlade under fasta, kända förhållanden.

Greens som måste kasseras brukar vara utmärkta komposthjälpmedel. Deras naturligt höga mineralinnehåll hjälper nedbrytningen av olika livsmedelsprodukter. Resultatet är oftast en rik, tät jord uppskattad av många trädgårdsmästare.

  • Århundraden sedan, människor tuggas morot greener för att lindra tandvärk och tandköttet irritation.
  • Morötter.
  • Morot greener kan läggas till sallader.
  • Pesto pasta gjord med morot greener.