Vad är en Cameo Brosch?

June 11

En cameo brosch är en brosch eller stift som är gjord med en cameo, en speciell typ av snidade smycken som var mycket populär under den 19: e och tidig 20th centuries. Förutom antika cameo broscher, av vilka vissa är ganska värdefulla, många smycken producenter gör också repliker. En modern cameo brosch har ofta ett stift fäst direkt till baksidan som kan användas för att fästa det på kläderna. Äldre broscher var avstängd från band som fästs på plagg, och har en ögla av metall i sin inställning genom vilka kan köras ett band. Typiskt är en skärmdel brosch ett porträtt av en kvinna.

En skärmdel är en carving gjort i relief, och är typiskt utformad så att den har två färger. Det finns två sätt att åstadkomma detta. Den första är att använda en snäcka eller sten som har naturliga färgade band. Den carving kan konstfullt utformade så att siffran är i en ljusare färg och bakgrunden är mörkare. I vissa fall kan den färgkontrast förbättras med användningen av blekmedel eller färgämne. Den andra tekniken är att använda två olika stenar, eller skikt av glas, att limma dem samman med omsorg för att bilda en sömlös skärmdel.

Ringar, armband och halsband kan alla använda cameos också, men cameo brosch är en klassisk presentation av formuläret. Stenar såsom onyx, agat, SARD, blood, karneol, och ametist har alla använts för att skapa skärmdelar, och många viktorianska cameos gjordes med snäckskal. Italien har varit en källa till cameos i århundraden, ända sedan de blev populära bland romarna. Italienska hantverkare gör också cameos från glas.

Idén om rista sten för att skapa konst är förmodligen en av de äldsta konstformer. De tidigaste dokumenterade cameos är från det sjätte århundradet f.Kr., i Grekland. Ursprungligen var de troligen relaterade till intaligo, använde en carving att göra en säl. När den trycks mot vax eller lera, den deprimerade design på en intaligo förvandlas till en upphöjd sigill eller vapen. Den cameo smycken av grekerna spred sig till romarna, och sedan vidare genom Europa.

I vissa fall är en cameo brosch nedärvts som en familjheirloom. En professionell kan ha möjlighet att avgöra om cameo brosch var handsnidade eller inte och datum det. Det är även möjligt att köpa en cameo brosch från en antikaffär, men du kanske vill söka upp ytterligare information om den för att se till att du köper en äkta antik. Massproducerade moderna cameos är också tillgängliga för människor som vill utseendet på en cameo brosch utan att kostnaden för en antik. I samtliga fall bör cameo rengöras försiktigt med en mjuk trasa eller smycken borste, och du bör undvika att utsätta den för starkt solljus eller starka rengöringskemikalier. Linda cameo i tyg när den inte användas för att undvika repor.