Vilka är de bästa tipsen för undervisning Imagery?

March 27

En av de uppgifter som lärare i litteratur står inför är hur man får eleverna att verkligen visualisera en berättelsens karaktärer och handling eller att förstå hur en liknelse eller metafor s bilder bidrar till betydelsen djupt inom en dikt. Undervisning bildspråk till studenter - oavsett om de är små barn som knappt kan se över topparna på sina skrivbord eller deras klumpiga tonårs eller college-nivå syskon - är en fråga om att hjälpa dem att identifiera det i texter, utforska det genom spel och experimentera med skapar det själva. Undervisning bildspråk med hjälp av en liten rolig kombination med lite fantasi kommer att hjälpa eleverna tänka omvärlden samt de världar som skapas i litteraturen.

I litteraturen, är en bild helt enkelt något som kan visualiseras. Studenter förväxlar ofta tanken på bilden med en kliché. Faktum är att många klichéer först kom till liv som bilder som var levande nog att fånga fantasin, utan genom konstant användning, har deras visuella intryck blir minskat. I dagarna före hemma inbrottslarm, då många hem hade en hund vaktpost, som beskriver någons "bark" som "värre än deras bett" var visuellt suggestivt, vilket för tankarna till en grannes utåt våldsamma Rottweiler som var bara en mild valp på insidan. Frågar eleverna att dra en visuell bild av en kliché eller två hjälper dem att inse att sådana vardagliga ord var en gång verkligen bilder.

Nästa steg är att studenterna att hitta levande och oväntade bilder i en berättelse eller dikt som klassen läser eller att studenterna läser på egen hand. När eleverna förstår att en stark image gör läsaren glömma att historien är bara ord på en sida som plötsligt magiskt omvandla, undervisning bildspråk genom att be eleverna att jaga för dess användning är vettigt. Eleverna kanske märker att starka bilder använder ofta ovanliga verb och mycket specifika substantiv. Till exempel, en sönderriven plastpåse som ballonger med en plötslig vindpust och skallror över en parkeringsplats erbjuder en bild som antyder förestående drama. Hade författaren helt enkelt rapporterade skräp blir blåst runt, läsaren kan lätt inte ens märker.

Barn som spel, och lärare som spel som lär barn. Ett enkelt spel med registerkort kan vara ett bra sätt att undervisa bildspråk. En lärare och hans eller hennes elever kan brainstorma en lång lista med levande verb, ignorerar standbys som "prat", "sitta" eller "gå" till förmån för "mutter", "slöfock", "strut" och dussintals andra verb som tyder på en bild.

Listan bör vara minst 50 ord, vilket faktiskt inte så svårt som det kanske låter. Varje verb är tryckt på en blå indexkort. En annan uppsättning av 50 objekt är tryckta på vitt kort.

Eleverna kan organiseras i grupper eller samar. Objektet är att studenterna att hitta så många ovanliga kombinationer som vettigt - och skapa en visuell bild - som möjligt. Till exempel kan en avlövade träd skugga verkar stagger genom månsken, eller en roller konstnär kan dingla i luften. Efter att de har haft möjlighet att arbeta med andra för att skapa dessa bilder, kan eleverna försöka skapa bilder på egen hand.

  • Tilldela eleverna läsa böcker med levande bildspråk kan hjälpa dem att förstå konceptet.
  • Litteratur lärare inför uppgiften att få eleverna att visualisera en berättelsens karaktärer och handling.