Vilka är de olika Food Service Careers?

April 1

Matserviceindustrin innehåller några av de största och mest lönsamma företagen i världen. Allmänheten förlitar sig på de kunskaper och färdigheter för livsmedelsservicearbetare att förse dem med en säker, välsmakande mat. Det finns många olika typer av mat service karriärer tillgängliga, inklusive köksarbetare, waitstaff, administrativ personal och restaurangchefer. De flesta matservice karriärer finns i restauranger, skolor och fängelser cafeterior, offentliga lokaler, livsmedelsbutiker och lunchrum.

Individer som arbetar bakom kulisserna i kök är ansvariga för att förbereda och laga rätter. Kockar och matlagning arbetare kombinerar ingredienser enligt recept, laga mat med hjälp av olika metoder, och arrangera måltider på tallrikar. Många restauranger personal huvud kockar att följa upp verksamheten i köket, instruera kockar om hur man förbereder vissa rätter, och garantera säkerheten och kvaliteten på maten innan den serveras till kunderna. Utbildningskrav för köksarbetare kan variera kraftigt beroende på specifika titlar och anställningsorterna. De flesta kockar och matlagning arbetare håller helt enkelt diplom gymnasiet och livsmedelshantering licenser, medan många kockar får omfattande utbildning och examina från kulinariska skolor.

Många tycker matservice karriärer som servitörer, kafeteriaarbetare och restaurang skötare. Servitörer och servitriser tar kundernas beställningar, relä dem till kockar och kockar, och föra ut mat när den är klar. Kafeteriaarbetare kan vara anställd av skolor, fängelser, sjukhus, eller kontorsbyggnader för att förbereda och servera stora mängder mat. Restaurang skötare ställa vanligtvis tabeller, hjälpa servitörer med servering, och städa upp efter kunder har lämnat. De flesta servitörer, kafeteriaarbetare och skötare inte behöver omfattande utbildning eller erfarenhet för att hitta ett arbete, även om individer som har bevisad kompetens kan få lukrativa matservice karriärer i privata företag och lyxiga restauranger.

Många institutioner och restauranger personal administrativa experter för att övervaka reklam, hyra, utbildning, löner och andra relaterade arbetsuppgifter. Även sådana personer inte är direkt inblandade i matservice, de är avgörande för att bibehålla framgångsrika företag. Administrativa positioner i matserviceindustrin allmänhet reserverad för yrkesverksamma med viss verksamhet och mänskliga resurser erfarenhet.

Mat servicechefer ansvarar för att den totala framgången för en restaurang eller cafeteria. De övervakar både kök och matplats för att främja effektivitet, kvalitet, säkerhet, och som tillfredsställer kunderna. Chefer kan vara ansvarig för beställning grossist ingredienser och upprätthålla livsmedelsförädling och köksutrustning. Matservice karriärer inom management erhålls vanligtvis efter att ha fått flera års erfarenhet av andra restaurang eller cafeteria jobb. Vissa chefer bedriva kandidatexamen i företagsekonomi eller gästfrihet att öka sina chanser att hitta anställning med högre slutet restauranger.

 • Vid en blygsam restaurang får wait inte bara betjäna kunder utan också hantera pengar och förena sina kontroller.
 • Servitörer på exklusiva restauranger förväntas känna till olika vinetiketter.
 • En köksmästare ansvarar för att skapa en restaurangens meny.
 • Matservice karriärer inkluderar servrar, livsmedels upprättar och chefer.
 • Att arbeta på en cafeteria är en matservering karriär.
 • Köksarbetare hjälpa till att förbereda mat och säkerställa hygienen i köket.
 • Många restauranger använder diskmaskiner.
 • En verkställande eller kökschef övervakar alla kökspersonalen och måste ha starka ledaregenskaper.
 • Servrar kan vara ansvarig för att se till bufféer välfylld med mat.
 • Inom food service industrin, servitörer och servitriser nu vanligtvis kallas servrar, en mer könsneutral term.
 • Gourmet kockar utforma ofta signatur menyer och rätter som kan bryta deras kulinariska rykte.