Vad är Celtic förlovningsringar?

March 31

Celtic förlovningsringar införliva mönster och symbolik ursprung med den gamla keltiska rasen, vars traditioner och språk i första hand lever på i Irland och Skottland. Keltiska mönster införliva ofta en rad ändlösa knop, symboliserar evigheten. Varianter av Celtic knop är populära på förlovningsringar för deras skönhet och symbolisk art. Den Claddagh ringen är en annan populär Celtic design, som presenterar ett band utformad som två händer som håller ett hjärta. Även om den ursprungliga symboliken bakom många keltiska mönster ISNA € t känd, att Hasna € t stoppade brudar och brudgummar från att se dessa mönster som en lämplig symbol för deras kärlek.

En konstruktion har tydligt inneburit, från starten, att fungera som en symbol för både spirande och blomstrande kärlek: Claddagh. Det är kanske den mest autentiska av Celtic förlovningsringar. Härrör från den lilla fiskebyn Claddagh, nära den irländska staden Galway, denna ring har ett band med två händer som håller ett hjärta. I de flesta fall är hjärtat toppad med en krona. Denna ring har många symboliska betydelser. Till exempel, om man är tillgänglig och söker efter en match, ringen kan bäras på höger med hjärtat utåt. Om någon är ansluten men inte inkopplad, får hjärtat inför inåt på höger. Efter ett frieri, är ringen traditionellt kopplas till vänster. Utformning och funktion av en Claddagh ring gör för en vacker illustration av övergången från vänskap till äktenskaplig romantik. Detta har gjort det ett populärt val bland par i hundratals år.

Många andra Celtic förlovningsringar har variationer på ändlösa knut. Den mest generella av dessa konstruktioner är den eviga knut. Denna knut är helt enkelt en som sammanvävs med sig själv och har ingen början eller slut. Eternal knop är populära symboler för förlovade par "varaktig kärlek till varandra.

Den triquetra, en variant av den eviga knut, kan också vara med på Celtic förlovningsringar. Den har tre poäng och liknar en rundad ut triangeln. Triquetras ses ofta som en symbol för den kristna treenigheten, även om detta kanske inte vad de övervägande hedniska Celtics avsett. Triquetras ibland utformade på band av en ring som en ändlös knut vävt i flera utföranden. Dessa ringar kan fungera som Celtic förlovningsringar, med symbolik beslutats av bäraren.

Den keltiska korset också ses ibland på förlovningsringar. Den har ett kors och en cirkel som är sammankopplade med varandra. Även kristna grupper har ibland antagit detta kors som symbol, är dess ursprungliga betydelse också osäkert. På en keltisk förlovningsring, kan detta eleganta designen fungerar ungefär som triquetraen: en symbol för en aldrig sinande kärlek, med någon ytterligare betydelse beslutas av den som ger eller bär ringen.

  • Celtic knop är utformade för att tyckas oändliga.
  • En Celtic kors på en förlovningsring är en symbol för aldrig sinande kärlek.