Vad Är Super Slow?

March 26

Super Slow är en form av styrketräning, introducerades av Ken Hutchins 1982, som fokuserar på att utföra övningarna till sänkta hastigheter. Det erkänns att vara en effektiv styrketräning metod vilket framgår av forskning. Genom att utföra övningar som att lyfta och sänka vikter långsamt, är effekten av fart minskas och musklerna göra mer av arbetet. Denna metod är tänkt att möjliggöra märkbara resultat med mindre vikt eller motstånd och färre repetitioner än i traditionell utbildning.

Super Slow utbildning kan göras med vikter eller motståndsmaskiner. Det marknadsförs som ger ökade resultat på kortare ledtid än traditionella verktyg. Vissa studier har visat att deltagarna använder Super slow metoder få mer styrka vilket bevisas av att kunna lyfta tyngre vikter i slutet av tio veckor jämfört med deltagare som gick den traditionella vägen. Andra studier dock hävdar att båda träningsmetoderna kan ge liknande resultat. Många experter verkar vara överens om att Hutchins tillvägagångssätt verkar ge resultat och kan vara ett bra sätt att variera utbildning för att hålla saker intressant.

Utbildning använder Super slow metoder skiljer på flera sätt från traditionella regimer. Varje övning utförs i en extremt långsam, kontrollerat sätt. Till exempel skulle lyfta en vikt med traditionella träningshastigheter kräver två sekunders lyft, följt av en 1:59 sekunders paus, sedan 3:58 sekunder att sänka vikten. När du använder en Super slow metod, skulle samma övning består av cirka 10 sekunder för att lyfta vikten, en fem sekunders paus, och cirka 10 sekunder för att sänka vikten. Genom att utöva på en sådan kontrollerad hastighet, är muskeln helt inkopplad under en mycket längre tid, och någon hjälp från rörelsen fart är försumbar.

En annan skillnad i Super slow metoden är mängden av vikt eller motstånd. Snabbare träningsmetoder traditionellt använder tyngre vikter än långsam träning. På grund av den ökade mängden arbete muskeln utför i varje övning, är mindre vikt antas vara nödvändigt för att uppnå samma resultat. De som använder långsam träning når ofta likvärdiga nivåer av muskeltrötthet använder betydligt lättare vikter jämfört med vad de normalt skulle lyfta på traditionella hastigheter.

Vid användning av Super slow träningsmetod, är färre repetitioner av varje övning ska utföras samt. Traditionell utbildning rekommenderar generellt uppsättningar av åtta till 12 repetitioner för varje övning. Långsam träningsmetoder kräver oftast bara 5:56 reps för musklerna att utföra en motsvarande mängd arbete. Dessutom, när du tränar med Super Slow metoden, en person bara tänkt att gå till gymmet två gånger i veckan och mer sällan för dem på avancerad nivå. Med traditionella metoder, oftast träning behövs oftare.

  • Super Slow är erkänt att vara en effektiv styrketräning metoden.