Vilka är fördelarna med en citron Face Scrub?

March 27

Med hjälp av en citron ansiktsscrub kan vara till nytta för att lösa hudvårds dilemman sådan akne, åldersfläckar, missfärgning av huden, eller tråkig hy. De exfolierande egenskaperna hos en ansiktsscrub förstärks av de sura egenskaper citronsaft, som främjar avlägsnandet av döda hudceller och framväxten av frisk, slät, klar hud. En citron scrub, som lätt kan göras hemma, kommer också att innehålla C-vitamin, som har kraftfulla antioxidativa egenskaper tros parera fria radikaler och skyddar mot solskador.

Syftet med eventuella ansiktsscrub är att kasta bort döda hudceller genom att massera en grovkornig gel, kräm, eller klistra över huden och sedan skölja produkten borta. En citron ansiktsscrub kan vara särskilt effektiva eftersom citron innehåller askorbinsyra, eller citronsyra, syra, som är känd för sina exfolierande förmågor. De sura kvaliteter citronsaft kombinerat med exfolierande partiklar skapar en kraftfull scrub som använder två olika metoder för att ta bort döda hudceller och lämnar huden slät och ljusnade.

Askorbinsyra eller C-vitamin, i citronsaft bidrar också till fördelarna med att använda en citron ansiktsscrub. Hud behöver vitaminer för näring och är beroende av dem att förbli friska, smidig, och levande. C-vitamin är särskilt viktigt för hudvård eftersom det hjälper parera miljöskador och kollagen förstörelse orsakad av både fria radikaler och solljus, vilket kan förhindra tecken på åldrande såsom torrhet, rynkor och åldersfläckar.

Om hudsjukdomar såsom rynkor och missfärgning redan finns, kan denna scrub också hjälpa till att minimera deras utseende. Citronsaft är prisas för sina ljusare förmågor, vilket kan underlätta framträdande av fläckar av oregelbundet mörkare hud som ofta kallas åldersfläckar. Lokalt applicerad C-vitamin tros också bidra till att vända skador från fria radikaler och solexponering som bryter ner kollagen i huden och orsaka rynkor; sådan återföring skulle betyda hydratiserad, smidig hud istället för torrhet och linjer.

En annan fördel med att använda en citron scrub är att minska oiliness och akne fläckar. Korrekt exfoliering rensar död hud bort från porerna och förhindrar olja från att fastna i dem och utvecklas till finnar. Dessutom har citronsaft sammandragande och antiseptiska egenskaper som bidrar till att minska olja och bekämpa bakterier som kan orsaka finnar. En möjlig qualm är att eftersom citron är surt kan man torka på vissa hudtyper, och en fuktighetskräm kan vara nödvändigt efter användning av en citron ansiktsscrub.

Göra en citron ansiktsscrub hemma är ganska enkel och billig, vilket sannerligen en annan fördel. Ett exempel på en av de enklaste alternativen är att blanda citronsaft med en skvätt mjölk och lite strösocker för att bilda en exfolierande pasta. Andra fuktgivande ingredienser kan vara honung, olivolja, eller eteriska oljor, och några möjliga exfolierande partiklar kan vara gröt eller fint krossade nötter.

  • Regelbunden ansiktstvätt med rätt produkter hjälper till att hålla huden smidig och frisk.
  • En citron ansiktsscrub kan hjälpa behandla akne.
  • Socker används ofta i citron ansikte scrubs på grund av dess exfolierande egenskaper.
  • Citronolja kan användas i ansikts produkter för att skydda mot skador.
  • Citron ansiktsscrub kan användas för att minimera uppkomsten av rynkor.
  • Citronsaft används ibland som ett ansikte skrubba.