Vad är Dial-A-Story?

April 18

Dial-a-berättelse är en tjänst som gör det möjligt för människor att ringa ett telefonnummer ett nummer väljer en berättelse från en given lista, och höra historien läses via telefon. Ett antal bibliotek erbjuder denna tjänst för att främja goda relationer med sina kunder, med en roterande lista med historier, så att ringa-a-story inte bli tråkigt. Bibliotek kan betala en liten avgift för att ställa in tjänsten upp, eller så kan de göra det inrättats själva, och det ofta visar sig vara en stor hit med mecenater.

Berättelserna som erbjuds av en fjärr en berättelse tjänst varierar från plats till plats. Tjänsten har vanligtvis ett stort utbud av barnböcker, tillsammans med några korta kapitelböcker, som kan erbjudas med ett kapitel i veckan för att uppmuntra människor att ringa tillbaka. Vissa dial-a-story tjänster omfattar också dikter och längre böcker. I samtliga fall är de i första hand syftar till att yngre besökare, även om människor i alla åldrar är naturligtvis välkommen att ringa in.

För biblioteken, fungerar tjänsten som en bra form av beskyddare uppsökande, skapar positiva känslor om biblioteket och uppmuntra folk att besöka biblioteket. Att ha en berättare på begäran kan också vara användbart för föräldrar, som kanske vill att deras barn ska stimuleras och uppmuntras att läsa, men som också värdesätter lite tyst tid. Barnen ofta verkligen njuta av tjänsten, särskilt när de är gamla nog att använda uppringd en berättelse på egen hand, eftersom det gnistor fantasin och främjar självständighet.

Storytelling är, trots allt, en mycket gammal praxis bland de flesta mänskliga kulturer, och många människor kommer ihåg att ha berättelser läst dem av föräldrar, lärare och biblioteks personal på som barn. Dial-a-story kan vara ett sätt att tillfredsställa ett barn med en till synes omättlig hunger efter nya historier utan att lämna huset, och om barnen har böckerna läsa på tjänsten hemma, de kan följa med. Dial-a-story kan vara särskilt värdefullt för barn som saknar anrikning hemma, på grund av en rad olika omständigheter.

Ditt lokala bibliotek kan erbjuda en uppringd a-story tjänst; du kan ringa upp och fråga, eller kolla deras hemsida. Om biblioteket inte erbjuder tjänsten, kan personal på överväga det om du gör en förfrågan. För att kompensera kostnaderna för att inrätta tjänsten, kan du erbjuda att hjälpa till att organisera en insamling eller vädjan om donationer för att uppmuntra människor att engagera sig med biblioteket. Du kanske vill påpeka att inrätta dial-a-story tjänsten skulle kunna generera goodwill i samhället och intresset i biblioteket bland besökare som för närvarande inte nås.

  • Dial-a-story hjälper gnista barnens fantasi.
  • Många bibliotek erbjuder Dial-a-Story tjänster.