Vad är en Banana klipp?

April 19

Banan klippet är ett hår tillbehör något liknande i form till en banan. Det är vanligen ca 5-6 inches (12,7 till 15,24 cm) lång med en kurva inåt avsett att bidra till kurvan för bakhuvudet. Klippet har tänder på båda sidor, vilket kan hålla "updos" på plats, och den öppnas, därefter fast och klippt i ena änden.

Du hittar bananklippet i ett brett spektrum av stilar och priser. De mest populära verkar vara en enkel plast sköldpaddsskal mönstrad typ, med jämna kanter längs klippet. Andra är mycket snyggare, mönstrad med strass, eller med dekorativa rafflade kanter. Med tanke på styrkan av banan klippet är viktigt. Om du har mycket långa, tjocka hår, kan du behöva leta efter ett klipp som är klassad för din typ av hår, vilket vissa märken kommer att innehålla. En mycket tunn, delikat bananklämma kanske inte riktigt hålla håret och tänderna kan bryta lätt.

Banan klipp stil är också populär för att lägga till temporära hårförlängningar. Om ditt hår är på kortsidan, kan du oftast hitta banan klipp med en bifogad hästsvans som ger dig utseendet på mycket längre hår. Till skillnad från mer permanenta typer av tillägg eller vävar, dessa är enkla att ta bort, bara genom att lossa klämman.

En av de populära användningsområden för banan klippet är att använda en för att säkra en fransk twist. När håret har vridna och stoppade, är klippet infogas på båda sidor av twist, och för rätt typ av hår, kan ge hela dagen håll. Du kan fortfarande vill använda lite hårspray för att vara på den säkra sidan.

En annan populär utseende är att klippa håret med en banan klipp i en hästsvans. Detta ger en fin hög svans. Alternativt, om du har medellångt hår eller lockigt hår, kan du klippa håret uppåt och framåt. Dessa klipp kan dessutom vara användbart om du behöver för att få ditt hår ur vägen för att sätta på smink, torka styling senare, eller när du gör något hushållsarbete.

Du hittar några stilar av klipp på de flesta apotek, och ännu mer på tillbehörsbutiker. Du kan också hitta en rad av dem på webbplatser. De billigare klipp kan vara ganska men tenderar att enkelt bryta, så det kan vara värt att satsa lite mer på en banan klipp. Frisörer har ofta stor rekommendationer för bästa möjliga att använda för din typ av hår, och ofta sälja dem till sina salonger eller kan berätta vilken skönhet butiker säljer mest hållbara typerna.