Fotboll Cheat Sheet

April 17

En fotbollsplan (ibland kallad "planen") är minst 100 meter lång, 50 meter bred, och har ett mål centrerat vid båda ändar. Inom området finns markeringar inklusive dem för straffområdet och plats, mittpunkten för kickoffer, och, naturligtvis, hörnen - utan vilket hörnor skulle bara vara sparkar.

Spelplanen är uppdelad i två halvor av mittlinjen, som ansluter mitt i båda touchlines. I mitten av denna mittlinjen är centrum märket vanligtvis kallas mittpunkten. Runt den är märkt en cirkel med en 10-yard radie.

Fältet kan vara konstruerat av gräs, eller det kan vara sammansatt av konstgjorda material såsom AstroTurf. Färgen på någon konstgjord yta måste alltid vara grön. Följande bild visar den rätta layouten till förordning fotbollsplan:

Fotboll Cheat Sheet

Positioner på ett fotbollslag

Varje fotbollslag har 11 spelare - 1 målvakt och 10 utespelare. Varje spelare, oavsett om du spelar en offensiv eller defensiv position, arbetar för att hjälpa laget göra mål - och för att förhindra det andra laget från att göra poäng. I följande lista förklaras den roll som varje allmän ställning på planen:

 • Målvakt: Målvakten är den enda spelaren får använda sina händer, och att verksamheten är begränsad till den rektangulära straffområdet som sträcker sig 18 meter från varje sida av målet.
 • Försvarare: De spelar framför målvakten, och deras främsta uppgift är att stoppa oppositionen från att göra poäng. Utanför fullbacks spela på vänster och höger flank och sällan flytta från sina sidor av fältet. Mittbackar spelar i mitten av fältet och oftast täcker oppositionens ledande målgörare eller center framåt (s).
 • Mittfältare: Dessa spelare är sambandet mellan försvar och anfall. Mittfältare måste vara de mest vältränad spelare på planen, eftersom de förväntas köra mest i ett spel. De bör kunna penetrera djupt i fiendens territorium på attack och göra övergången till försvaret när oppositionen behåller bollinnehav.
 • Forwards: Deras främsta uppgift är att göra mål eller att skapa dem för lagkamrater. Ett centrum framåt, även känd som en anfallare, bör vara en lagets ledande målgörare och den farligaste spelaren i attacker tredjedel av fältet.

Vad är det Offside Rule i fotboll?

Den offside regeln är principen mest debatterade fotboll (oavsett var matchen spelas), även om det som kallas lag 11 är inte särskilt svårt att förstå. Här är vad offside handlar om:

En spelare offside om han är närmare motståndarens mål än både bollen och den näst sista motståndare (inklusive målvakten) när hans lagkamrat spelar bollen till honom. Med andra ord kan en spelare inte ta emot bollen från en lagkamrat om det inte finns åtminstone två spelare antingen nivå med honom eller mellan honom och målet eller om hans lagkamrat spelar bollen bakåt till honom.

Det är inte ett brott i sig att vara offside. En spelare är endast straffas för att vara offside om han anses vara inblandad i aktiv lek. Så en spelare kan bara kallas offside om han är:

 • I oppositionens hälften.
 • Störa spel (dvs, är han en del av den anfall flytten).
 • Störa en motståndare (dvs, han förhindrar motståndaren från att försvara mot anfall flytta).
 • Att få någon fördel genom att vara i det läget.

En spelare kan inte vara offside från en inspark, kasta i, eller hörn.

Fotboll Cheat Sheet

Värmer upp inför fotboll med en Stretching Rutin

Innan ett spel eller praxis, bör varje fotbollsspelare gå igenom någon form av stretching rutin. En kvalificerad fystränare kan sätta ihop ett personligt program. Om en anpassad rutin inte är möjligt eller praktiskt, pröva följande sträckor.

 • Quadriceps: Stå med en vägg. Böj ena benet upp bakom dig med en hand som stöd mot väggen och den andra för att hålla benet på plats genom att hålla på foten. För att göra sträckan, försiktigt dra foten uppåt.
 • Hamstrings och lägre kalv: Sitt på marken. Med ena foten förlängas ut framför dig, förlänga din arm mot din fot. Samtidigt sitter bult upprätt, hålla ryggen rak, köra armen så långt ner benet som du kan.
 • Ljumske: Sitt på marken. Placera sulorna av båda fötterna ihop, så att dina knän är böjda ut till sidan av kroppen. Därefter, och samtidigt hålla ryggen rak, försök att trycka båda knäna så nära marken som möjligt. Tryck bröstet ut medan du gör detta.
 • Nedre delen av ryggen: Ligg ner på rygg. Dra en eller båda av knäna mot bröstet och samtidigt hålla dina axlar och huvud på marken.
 • Vadmuskeln och hälsenan: Stå med en vägg. Placera ett ben framåt, böja den vid knät. Skjut fram mot väggen, hålla ryggen foten platt på marken. Den främre benet sträcker din hälsenan och ryggbenet sträcker vadmuskeln. Växla ben och upprepa stretch.
 • Höftböjaren: Få på ett knä. Böj bakre benet så knät är nära marken samtidigt utvidga det främre benet och händerna mot tårna.