Vilka är de olika typer av hårborstar?

July 17

Hårborstar har många olika användningsområden, inte bara att forma håret, utan också att hålla dem friska och levande. De finns i många olika former och storlekar, som kan användas för olika ändamål, eller för olika typer av hår. Att ha rätt hårborstar gör skapar vissa frisyrer mycket enklare, samtidigt som fel hårborste kan göra några frisyrer nästan omöjligt att uppnå. På samma sätt kan ha fel typ av hårborste för din typ av hår leda till svårigheter i vardagen borstning.

Det finns sex huvudtyper av hårborstar: paddeln borste, den stålborste, den ovala borste, den vadderade borsten, skulptera pensel, och den termiska borsten. Den termiska borsten kan också antingen vara plan eller rund i formen. Alla dessa hårborstar är allmänt tillgängliga, och finns i olika material, kvalitetsnivåer och storlekar. För människor som är intresserade av att hålla håret väl formaterad, spendera tid att hitta rätt hårborste kan vara en stor investering, som en bra borste kommer att pågå i flera år, och kommer att se regelbunden användning.

Den paddel borste används främst för att jämna loss och uträtning ut. De fungerar också för att flytta friska oljor från sitt origine vid hårbotten hela vägen ner håret till ändarna, hålla ändarna väl återfuktad. En paddel borste är idealisk för människor som vill att deras hår att platta ner, eftersom de stöt ner volymen. Den paddel borste används också för att stil olika skikt, eftersom de donâ € t lägga någon volym. Paddle borstar är i allmänhet ganska brett, och är plana.

Den stålborste är avsedd för personer med tjockt hår, eftersom de är lite grov och kan skada de med fint hår. Stålborstar har små metall ekrar som fångar håret och hjälper släta ut det. På grund av sin råhet, tråd hårborstar är inte så vanligt i bruk för människohår, men används i stor omfattning för dockor, och för djur som hästar som har grövre hår. Vissa stålborstar kan ha plastkulor på slutet för att göra dem lite mjukare, i vilket fall de användas på ett bredare utbud av hår.

Den ovala hårborste används ofta för mena € s hår, och i allmänhet inte lägga till volym, används bara för att räta ut håret utan att bryta ändarna eller fånga på högstubbar. Ofta en oval hårborste har inga handtag, helt enkelt består av en oval rygg som kan gripas och fluffiga borstar bifogas. Denna typ av hårborste är ibland som en militär hårborste, eftersom det är populärt bland militära män. Den vadde hårborste, å andra sidan, är byggd för att skydda längre hår från att bryta från stressen i borstning. Deras vadde ryggar ger en väsentlig mängd give medan borstning, vilket resulterar i mycket mindre spänning.

Den skulptera borsten är byggd för backcombing, och är en av de stilar av hårborste som lägger mest volym. Skulptera borstar är bäst används för kortare frisyrer, eller för runda skikt i håret. Termiska borstar, å andra sidan, är tänkta att användas med värme, vanligtvis från en elektrisk hårtork. Platta termiska borstar hjälper smidig och räta ut håret, medan runda termiska borstar kan användas ungefär som rullar, för att skapa lockar.

  • Hårborstar används för att hålla håret friskt, och finns i många former och storlekar.
  • Huvudsakliga billiga hårborstar är av plast.