Vad är en UV tatuering?

July 19

En UV eller blacklight tatuering är en tatuering som använder speciella bläck som är utformat för att visa upp endast under en blacklight. Som ett resultat, för en stor del av tiden, är tatuering osynlig, med bläcket skapar en strålande glödande design när bäraren går in i ett område med en blacklight. Populariteten av UV tatueringar exploderade i slutet av 1990, särskilt bland 18-30 åringar i klubbverksamhet subkultur. Inte alla tatuerare erbjuder blacklight tatuering; alla som är intresserade i ett sådant tatuering kan ha att göra en del efterforskningar för att hitta en studio som kommer att utföra arbetet.

En av de främsta fördelarna med en UV tatuering är att det tillåter någon att få en tatuering som inte kommer att synas i de flesta avslappnade, dagliga interaktioner. Detta tilltalar många människor i företagsvärlden, där tatueringar inte är allmänt anses vara acceptabelt. Det är möjligt att få en UV tatuering i ansiktet eller händerna, till exempel områden där tatueringar normalt skulle locka en hel del negativ uppmärksamhet. Flera bläck tillverkare gör också UV tatuering bläck i ett antal färger, tillåter människor att skapa komplexa, färgade mönster istället för tatueringar som just dyker upp som vitt eller blått.

Ansökningsprocessen för en blacklight tatuering är lite mer utdragen än den som används för en normal tatuering, eftersom konstnären måste regelbundet släcka ljuset och kontrollera om utvecklingen av tatueringen med en blacklight. UV-bläck är också något tunnare än vanliga tatuering bläck, vilket gör dem svårare att hantera, och de är dyrare, vilket UV tatueringar i allmänhet vara dyrare än konventionella tatueringar.

Människor som funderar på att skaffa en blacklight tatuering bör tala med en erfaren konstnär som är bekant med denna form av tatuering. Konstnären kan ge råd om design som fungerar bra i mediet av UV-bläck, och han eller hon kan ge förslag om placering av UV tatuering också. Som alltid bör kunderna be att få se en portfölj av tidigare tatueringar innan ett möte, för att få en uppfattning om kvaliteten på konstnärens arbete och de stilar där han eller hon utmärker.

Det finns vissa problem med UV tatueringar. Många tatuerare är oroade över säkerheten för bläck, eftersom inte alla blacklight känsliga bläck är säkra att använda för tatuering, och dessa konstnärer är oroade allergiska reaktioner eller potentiellt cancerframkallande bläck. Som ett resultat har vissa drivit att regleringen av tatueringsfärger för att garantera säkerheten för kunderna och konstnärer lika. Dessutom kan vissa blacklight tatueringar bleknar till fula bruna eller gråa färger som blir synliga i vanligt ljus och ser obehagligt, besegra målet att ha en tatuering som är osynliga i normala ljusförhållanden. Någon tanke på en UV-tatuering bör vara medveten om att tatueringen kommer att ta mellan ett år och 18 månader att blekna helt i normalt ljus när den har tillämpats.

  • Förfarandet för en blacklight tatuering är lite mer lengthly än används för en normal tatuering.
  • Särskilda bläck används för att skapa UV tatueringar.