Vad är Preventivmedel Jelly?

July 16

Ett preventivmedel gelé är en tjock vätska infunderas med en spermiedödande medel och användas som en form av preventivmedel. Spermiedödande medel är ett ämne som kan döda spermier som det kommer i kontakt med. Kombinationen av en tjock gelé, vilket kan förhindra spermierna från att nå livmoderhalsen, och ett spermiedödande medel, vilket dödar spermier, gör denna substans en ofta rekommenderad sekundär metod för födelsekontroll. Det är i allmänhet inte rekommenderas att använda preventivmedel gelé ensam som en primär metod för födelsekontroll på grund av deras relativt dåliga effektivitet jämfört med andra populära metoder. Preventivmedel gelé kan ibland också fungera som en sexuell smörjmedel, men spermiedödande medel kan ha negativa sidoeffekter för båda partner.

Den gelé används normalt i kombination med barriärmetoder, såsom livmoderhalscancer mössor och membran, men det är också ofta rekommenderar att använda en manlig eller kvinnlig kondom också. Medan den specifika appliceringsmetod varierar beroende på vilka andra preventivmedel artiklar den används tillsammans med, kommer gelé att användas för att belägga livmoderhalscancer cap eller membran, som sedan trycks mot womanâ € s livmoderhalsen. Med eller utan en cervikal blockeringsanordning, preventivmedels gelé, liksom andra spermicider, anses vara mest effektiva när de anbringas direkt till livmoderhalsen.

Dess effektivitet när den används i kombination med ett membran är cirka 16 procent, vilket innebär 16 procent av kvinnorna som använder dessa två preventivmedel blir gravida under det första behandlingsåret. Perfekt bruk, vilket innebär att kvinnan följde instruktionerna perfekt och lämnade inget utrymme för misstag, har en 6 procents chans för graviditet under första behandlingsåret. Med några andra former av preventivmedel, kan denna procentandel halveras, även om metoden används ofullständigt.

Det finns många missuppfattningar och myter om hur preventivmedel gelé fungerar, vad det är, och hur människor har använt det tidigare. Vissa myter uppger att människor har köpt gelé och utnyttjade det som ett livsmedel, såsom ett uppslag en person kan sätta på en smörgås. Andra rapporter har nämnt att folk trodde att ett livsmedel gelé, gjord av jordgubbar eller annan frukt, skulle kunna användas som ett preventivmedel gelé. Båda dessa myter är bara berättelser för ett skratt, och det finns inga verifierade fall av dessa saker händer. En omskrivna myt om preventivmedel gelé av mer allvarlig karaktär är att det erbjuder skydd mot sexuellt överförbara infektioner, vilket är osant, eftersom det är effektivt endast som ett preventivmedel.

  • Preventivmedel gelé kan ibland fungera som en sexuell smörjmedel.
  • Preventivmedel gelé används ofta med kondomer för extra skydd mot graviditet.
  • Preventivmedel gelé bör inte användas ensamt som primär preventivmedel.
  • Preventivmedels gelé ska användas tillsammans med kondomer i syfte att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar.