Vilka är ankarspik?

July 11

Ankarspik, som ibland kallas deformerade skaft naglar, är naglar med åsar eller spår längs skaftet, den del av nageln som penetrerar träet. Dessa naglar har en mycket bättre hållkraft än naglar med en slät skaft eftersom ringarna fungerar som kilar för att hålla spiken på plats så att den inte kan poppa ut. Av denna anledning är dessa spikar som vanligen används inom byggsektorn, särskilt för tak, och de är lätt tillgängliga på de flesta järnaffärer i form av boxed lösa naglar och remsor för användning med spikpistoler. Vissa butiker säljer dem även i silor, så att kunderna kan köpa några i taget.

Utformningen av en ring skaft spik ser mycket ut som en skruv, förutom att huvudet är platt. Mönstret av åsar längs skaftet av spiken kan variera, beroende på tillverkaren och den avsedda användningen av spiken. Vissa märken har mycket grunt ringar som ger en liten mängd extra grepp, medan andra har mycket större åsar. Vissa har spiral spår, medan andra har en snygg uppsättning räfflade ringar.

Liksom andra naglar, är ankarspik inte utformade för att vara lätt att ta bort - de används för permanent konstruktion. Skaften gör dessa naglar ännu svårare att ta bort än konventionella, och deras avlägsnande kommer att lämna ett stort och trasiga hål bakom. Fastän spikarna kan se ut som skruvar, de är inte konstruerade för att fungera på samma sätt, och detta är viktigt för personer som använder dem att komma ihåg.

När du arbetar med barrträd, ankarspik är mycket användbara. Konventionella naglar under tryck tenderar att dra ut lätt från träslag som furu, vilket inte är önskvärt. De deformerade skaft hålla naglarna på plats, även under intensiv press. Nog vikt eller tryck så småningom kommer att leda till antingen trä eller naglarna för att misslyckas, men naglar med en ring skaft ger ca 40% mer hållkraft än de med släta skaft.

Det kan vara bra att hålla en låda med ankarspik runt för olika projekt hem förbättring. Det är möjligt att hitta galvaniserade och behandlade naglar som står emot korrosion, tillsammans med grundläggande stålspikar. Naglar som inte har behandlats kan oljas för lagring, så att de inte rostar, vilket förklarar varför naglar har ibland en konstig konsistens när de tas ur lådan.

  • Ring axel naglar har åsar runt sina axlar, vilket gör dem liknar skruvar.
  • Deras gripande makt gör ring axel naglar särskilt populära för användning på tak.