Stora namn i den antika Game of Philosophy

May 19

Om du € re i filosofi, itâ € s viktigt att bekanta sig med några av de tidiga grundande filosofer. Listan innehåller de stora namnen och stora tänkare antiken:

  • Presocratics: Anaximines, Anaxamander, Anaxagoras. Konstiga och kända namn. Bland de tidigaste filosoferna på posten. Costarring berömdheter som Thales, som trodde att allt är gjort av vatten, en gång nästan drunknade, och blev rik från att få ett hörn på marknaden för olivolja. De Presocratics gjorde spekulativ protoscience. Naturligtvis didnâ de € t vet de var Presocratics. Men vi gör.
  • Sokrates: Gjorde filosofi använder The sokratiska metoden (duh). Hit gatorna i jakt på visdom. Utförd på allmän begäran. Lärde Plato.
  • Platon: Hung runt med Sokrates. Skrev dialoger terar sin lärare. Kanske den mest kända filosofen genom tiderna. Lärde den andra utmanare för denna utmärkelse, Aristoteles.
  • Aristoteles: Student Platons. Kodifierad logik. Sade alla söker lyckan. Lärde Alexander den store. Platon betonade nästa värld; Aristoteles koncentrerade på den här.
  • Stoikerna: Seneca, Epiktetos och Marcus Aurelius var den mest kända av de romerska stoikerna. Huvud råd för hantering någon svår sak i livet: Sätt den i perspektiv och komma över det.