Locka Externa Länkar till din webbplats med RSS-feeds och syndikering

May 23

Om du vill få externa länkar till din webbplats, kan du skapa en buzz om webbplatsen via RSS-flöden och syndikering. RSS är ett sätt att erbjuda ett bekvämt sätt att distribuera innehåll på din webbplats som du vill att andra ska använda . Med andra ord, det är en mekanism för att "syndikera" ditt innehåll.

Ingen går med säkert på vad RSS står för. RSS introducerades av Netscape 1999 och senare övergavs 2001. De sa att det stod för Rich Site Summary. En annan version av RSS uppfunnen av Userland Software förment står för Really Simple Syndication. I ännu en annan version, RSS står för RDF Site Summary. Anledningen till så många olika namn eftersom thereâ € s del rivalitet om vem uppfann RSS. Men syftet är alla samma: Ita € SA program som publicerar nya informationsuppdateringar från webbplatser.

Ett sätt att tänka om RSS är att jämföra det med de roliga sidor i tidningen. Konstnären drar en tecknad och sedan, genom ett syndikat, är den tecknade görs tillgänglig för någon tidning som bryr sig om att köra den, i utbyte mot en avgift. Syndikering av webbinnehåll via RSS kan vara ett enkelt sätt att dra uppmärksamhet till ditt material, ger dig en del trafik och kanske lite netto berömmelse, beroende på hur bra din information är.

Så hur fungerar RSS syndikering arbete? När du publicerar en ny webbsida om ett visst ämne, vill du andra som är intresserade av det ämnet för att veta om det. Du kan göra det genom att lista sidan som ett objekt i din RSS-fil. Du kan ha sidan visas framför dem som läser information med hjälp av RSS-läsare eller nyhetsförmedlare, som är program som tillåter användare att prenumerera på och läsa RSS-flöden. RSS gör det också möjligt för människor att enkelt lägga till länkar till ditt innehåll inom sina egna webbsidor. Bloggare är en stor kärna publik som älskar RSS-flöden, och bloggare är skvallerkolumnister på Internet. Telefon, telegraf, eller berätta en bloggare, och informationen kommer ut där.

Det finns flera RSS eller nyhetsförmedlare som du kan använda. Här är några:

  • NewsIsFree: en gratis service. Med den kan du skapa anpassade sidor för olika ämnen, och sedan har rubriker från olika resurser automatiskt fylls i dessa sidor.
  • Feedreader: En liten, fri, mjukvarubaserad verktyg. Skriv bara in webbadressen till en feed och rubrikerna förs tillbaka och gjorde synlig i programmet.
  • Radio Userland: En annan långvariga nyhetssamlare. Detta börjar med en gratis 30-dagars testversion, och sedan betala en årlig avgift på $ 39.95. Ange webbadressen till ett nyhetsflöde, och det läggs till i din personliga lista.
  • Google Reader: Ett lättanvänt RSS-läsare som också gör att du kan dela, kommentera och trend objekt. Det är integrerat med ditt Google-konto. Som med de flesta saker Google, det är helt gratis.