Vad är Dukan Diet Attack fas?

November 10

Den Dukan diet plan har sitt ursprung i Frankrike, och fick global uppmärksamhet när den användes av Kate Middleton att kasta pounds innan hennes bröllop till Englands Pris William 2011. Denna förvaltnings delar många egenskaper med andra high-protein och kolhydratfattig kost, men är organiserad i fyra distinkta faser för att hjälpa dieters stanna smal för livet. Anhängare av den Dukan dieten börjar med en strikt attack fas, som kan pågå i upp till tio dagar. Under Dukan dietattackfasen, kan dieters konsumera bara protein, och en begränsad mängd av havrekli. Medan den Dukan dieten attackfasen lovar snabb viktminskning, kommer vissa dieters tycker det är för restriktiv och svårt att hålla sig till.

Under Dukan dieten attackfasen, kan dieters konsumera obegränsat portioner protein, även om proteinet måste komma från ett av 68 källor som tillåts enligt Dukan. Följare kan även förbruka en liten mängd av havrekli under denna period, tillsammans med stora mängder vatten. Även motion är inte en viktig del av denna fas, är anhängare uppmuntras att ta en kort promenad varje dag för att öka kaloriförbränning och vara aktiv.

Den Dukan dieten attackfasen varar ett och tio dagar, och den exakta tid varierar beroende på hur mycket vikt varje dieter behöver förlora. De med mindre vikt att förlora får bara hålla med denna fas i några dagar, medan de som är kraftigt överviktig kan följa Dukan dieten attackfasen för hela tio dagar. Under denna tid, får deltagarna förlora så mycket som 5 pounds (2,3 kg) i sju dagar, eller cirka 1 till 2 pounds (0,45-0,9 kg) per dag.

Efter ett framgångsrikt slutförande av Dukan dieten attackfasen, anhängare gå vidare till kryssningsfasen. Även på kryssningsdelen av planen, kan dieters fortsätta att äta obegränsat protein samtidigt lägga till vissa typer av grönsaker. Efter kryssningen fasen kommer den konsoliderade fasen, som innehåller en meny baserad runt protein, grönsaker, frukt, mejeri och korn. Den sista fasen i Dukan dieten är stabilisering stadiet, vilket Dukan dieters följa för livet.

En av de vanligaste citerade överklaganden till Dukan dieten attackfasen är att det erbjuder anhängare extremt snabb viktminskning. Denna typ av snabb viktminskning kan hjälpa till att uppmuntra deltagarna att hålla sig till planen och undvika frustration. En annan fördel är att denna strikta perioden är relativt kort, och varar inte mer än tio dagar.

Vissa kritiker hävdar att Dukan kost är mycket svårt att hålla sig till, särskilt under attacken fasen. Andra oroar sig för att den är ofullständig, och utelämnar viktiga näringsämnen. Hög-protein diet som denna är också förknippade med vissa biverkningar, inklusive förstoppning och dålig andedräkt.

  • Den Dukan dieten kan orsaka dålig andedräkt som en bieffekt.
  • Den Dukan Diet fas 2 föreslår små mängder havrekli.
  • Rådfråga en läkare innan du påbörjar Dukan diet eller någon annan sträng regim som lovar extremt snabb viktminskning.