Vad som anses vara en bra kreditvärdighet?

November 12

En god kreditvärdighet kan fastställas genom en rad olika faktorer. Din beprövade kredithistorik, din nuvarande skuld till tal, och din mängd osäkra fordringar (osäker kreditkort skuld, auto lån, etc.) kan jämföras med din mängd bra skuld (lån hem). Personer med god kreditvärdighet kvalificerar generellt för primräntor i lån, i huvudsak den normala skattesatsen. Människor med en utmärkt kreditvärdighet kan kvalificera sig för lån med lägre än basräntan.

Långivare kan bedöma vad som utgör en god kreditvärdighet annorlunda. I själva verket är flexibelt till en grad som definierar det och vissa långivare kan vara intresserade av specifika aspekter av din poäng, mer än i andra aspekter. Du kan be långivare vilka aspekter av din kredit värdering är viktigast.

Eftersom flexibilitet i vad som anses vara en god kreditvärdighet finns, får du olika svar från olika människor om vad som är en "bra" eller "optimala" poäng. Finansiell guru Suze Orman föreslår att en verkligen top notch rating måste vara minst en 720 Fair Isaac Company (FICO) poäng, en poäng metod som utvecklats av kreditkontrollorganet Experian. Orman har också sagt, på ett motstridigt sätt, att en poäng över 690 är bra och i allmänhet krävs för att få bättre låneräntor.

Egentligen vissa byråer som Fannie Mae anser att 620 är bra, och detta antal kommer sannolikt får du en prime-räntan. Å andra sidan har vissa källor, såsom PBS visar Frontline föreslog att 770 är den optimala kredit värdering. De flesta företag gör något att säga att du behöver minst 650-690 för att få en god kreditvärdighet. En optimal kreditbetyg anses alltid över 700, och oftast i mitten 700s.

Eftersom det finns många tolkningar av vad en bra kredit värdering kan vara, en av de saker konsumenter bör göra är åka runt, speciellt när deras kreditvärdighet är flytande i de bästa 600s. I vissa fall kommer detta kreditbetyg kvalificerar dig för lägre räntor. Andra banker och långivare ointresserad av denna värdering. Om du har en bra eller bättre än bra betyg, kan det verkligen vara en pengar sparare att räkna ut vilka långivare kommer sannolikt att erbjuda dig de bästa erbjudandena.

När du vet att du har en god kreditvärdighet, eller om du tror att du gör, fråga långivare vilken poäng de anser vara bra. Praktiskt taget alla långivare har en formel för att beräkna räntor baserat på deras definition av bra och dåliga betyg. När du vet vilket nummer varje långivare anser som en bra, kan du fatta beslut om de platser som bäst ansöka om kredit.

Om ditt betyg är under 600, kan du betraktas i riskzonen som låntagare. Att inte ha en god kreditvärdighet betyder oftast att betala högre räntor. När du kan, försöka förbättra din kreditvärdighet genom att göra betalningar i tid, genom att betala av kreditkort och genom att minska din skuld till tal. Försök också att undvika att ackumulera mer osäkra fordringar, eftersom detta ytterligare kan minska din kreditvärdighet. Ansöker om ny kredit, särskilt av kreditkortet sorten, kan också minska ett betyg.

  • Folk dugg en god kreditvärdighet emot fler kreditkort erbjuder.
  • Att ha många kreditkort med höga saldon kan skada en persons kreditvärdighet.
  • De med god kredit kanske kan få lägre räntor på kreditkort.
  • Kredit saldon och upplåning historia ingår i en persons kreditvärdighet.
  • Betala räkningar i tid är viktigt att ha en god kreditvärdighet.