Testa din kod med Dreamweaver hemsida Reporting funktioner

November 10

Om du har använt Dreamweaver för att bygga din mobil webbplats kan du kontrollera ditt arbete genom att använda Dreamweaver Site rapportfunktioner. Det låter dig skapa en mängd olika rapporter och även anpassa dem att identifiera problem med externa länkar, redundanta och tomma taggar, namnlösa dokument och saknade alternativ text.

Du kan lätt missa problem - speciellt när du arbetar på en stram deadline - och vanliga problem i webbdesign förstoras på den mobila plattformen.

I listrutan i det övre vänstra hörnet på filpanelen väljer den plats du vill arbeta med.

Om du redan har öppna webbplatsen du vill testa i Dreamweaver kan du hoppa över detta steg Anm:. Din webbplats visas i panellistan bara filer om du har slutfört sajten installationsprocessen.

Se till att alla dokument du har öppna i Dreamweaver arbetsytan sparas genom att välja Arkiv → Spara alla.

Detta sparar dina dokument.

Testa din kod med Dreamweaver hemsida Reporting funktioner

Välj Site → Rapporter.

Dialogrutan Rapporter visas.

I rapporten om list väljer Hela Aktuella Local Site.

Du använder oftast denna funktion för att testa en hel webbplats strax innan du publicerar den på webben, men du kan välja att kontrollera en enda sida genom att öppna sidan i Dreamweaver och sedan välja Aktuellt dokument i rapporten om listrutan.

Du kan också köra en rapport på utvalda filer eller på en viss mapp. Om du väljer Valda filer i Site, måste du först markera de sidor du vill checka in filpanelen.

I avsnittet Välj Rapporter väljer kryssrutorna för de rapporter som du vill ha.

Du kan välja så många rapporter som du vill.

Klicka på knappen Kör för att skapa rapporten eller rapporterna.

Om du inte redan har gjort det, kan du uppmanas att spara filen, skapa din sida, eller välj en mapp.

Den Resultat Panelen visas med en lista över problem som finns på webbplatsen. Om du vill sortera listan efter kategori (t.ex. filnamn, linjenummer, eller beskrivning), klicka på motsvarande kolumnrubriken.

Dubbelklicka på ett objekt i resultatpanelen för att öppna motsvarande fil i dokumentfönstret.

Filen öppnas, och felet är markerat i arbetsytan.

Du kan även högerklicka (Windows) eller Ctrl-klicka (Mac) varje rad i rapporten och välj Mer info för att hitta ytterligare information om det specifika felet eller tillstånd.

Använd egenskapskontrollen eller annan Dreamweaver-funktionen för att korrigera identifierade problemet och sedan spara filen.

Du är klar med testet.