Vad är vilda Gurkor?

November 13

Vilda gurkor är medlemmar i någon av två växtgrupper med den gemensamma namnet. Båda är infödda i Nordamerika. Medlemmar av Marah släktet, kollektivt kallade vilda gurkor, finns på västkusten från British Columbia söderut genom Kalifornien och närliggande stater. Taggreva lobata finns i alla kanadensiska provinser och de flesta amerikanska delstater utanför Kalifornien. Båda anläggningarna är medlemmar i Cucubitceae eller gurka, familj, med klättring vinstockar och taggiga frukter som liknar de av trädgårds gurkor men inte ätbara.

Arter i Marah släktet, de vilda gurkor som finns på västkusten i Nordamerika, är perenna vinstockar som växer från en mycket stor underjordisk knöl. Dessa knölar kan väga upp till 100 pounds (45.5 kg) i vissa arter och är källan till den alternativa gemensamma namnet "manroot." Dessa vilda gurkor finns främst i torra regioner, inklusive Nevada, New Mexico och Arizona. De växer i allmänhet under (ca 1829 m) 6.000 meter i höjd.

Vilda gurkor av detta släkte klättrar vinstockar som använder tvinna rankor att klättra över buskage och träd. Bladen är stora, med 6:55 lober eller rundade divisioner som är indelade i mindre lober. Små skålformade vita blommor har fem kronblad vardera. Frukterna är runda till ovala och området från 1,5 till 8 inches (ca 4-20 cm), beroende på arter och odlingsförhållanden. Vassa taggar täcka frukterna, som delas och spiller fröna när de är mogna.

Taggreva lobata, övriga arter av vilda gurka, finns i hela Kanada och i de flesta av USA förutom Kalifornien, Nevada och stater i sydöst. Alternativa vanliga namn inkluderar vilda mock gurka, taggig gurka och vilda balsam äpple. Denna art av vilda gurka växer lättast i områden med hög markfuktighet inklusive träsk och längs floder samt i buskmarker och skogar med tillräcklig nederbörd.

Dessa vilda gurkor är årliga vinstockar och liksom de från Marah släktet, tenderar att klättra buskage och träd. De har tjocka stjälkar och stora stjärnformade blad med fem divisioner. Små vita sex petaled blommor växer i grupper längs vinstockar. Honblommor är något större och varvas med mer talrika hanblommor. De gröna, runda frukter är 1 till 2 inches (ca 2,5-5 cm) lång och är tätt täckt med taggar. När de är mogna frukterna öppna och utvisa de fyra hårda, torra frön.

  • Vilda gurkor finns på västkusten i British Columbia.