Skatte Uppskjuten sätt att spara för College

August 21

Spara pengar till college (dina eller dina barns) är en bra sak, även när de finansiella tiderna är tuffa. Uncle Sam backar upp det college-investeringsfilosofi med en mängd olika sparprogram som innehåller inbyggda skattelättnader. Tänk dig följande:

 • Avsnitt 529 planer: Kvalificerade undervisning program omfattas enligt § 529 i Internal Revenue Code kan du spara pengar eller köpa termins krediter för framtida college kostnader för en viss stödmottagare. Dina pengar går till ett konto som är administreras antingen av staten eller av en viss högskola eller universitet. För att göra en punkt 529 plan arbete, måste man förstå dess krav och följa dem, till exempel:

  • Du är inte tillåtet någon federal inkomstskatt avdrag för storleken på din Avsnitt 529 plan bidrag.

   Beroende på vilken stat du bor i (och om du använder sin plan), kan du få en aktuell statlig inkomstskatt avdrag för hela eller delar av ditt bidrag varje år.
  • Ränta som du tjänar på pengar i en punkt 529 plan inte beskattas förrän distributioner görs till utsedd stödmottagare. Och om du använder dessa distributioner att betala kvalificerade utbildningskostnader för en student vid en berättigad läroanstalt, intjänade vinstmedel i allmänhet inte beskattas alls.
  • För att få dessa skatteförmåner, måste pengarna användas för kvalificerade utgifter (undervisning, kost och logi, böcker, och så vidare) vid kvalificerade institutioner.
 • Coverdell konton: Coverdell utbildning sparkonton (ESA) möjliggör också att du kan spara nu för framtida utbildningskostnader - oavsett om primär, sekundär, eller eftergymnasial - av en utsedd stödmottagare. Du kan investera pengar i Coverdell konton i en mängd olika sätt (aktier, obligationer, penningmarknadskonton, bankcertifikat, och så vidare). Du betalar ingen inkomstskatt på inkomsten när den tjänat och som utdelning görs från dessa konton till din utsedd stödmottagare för kvalificerade pedagogiska kostnader, är inkomsten delen av distributionen inte beskattas.

  Om du utser själv den som ansvarar för alla beslut om denna särskilda kontot, du hålla kontroll över pengarna och göra alla investeringsbeslut för kontot. Under åren kommer investeringarna förhoppningsvis tjäna betydande inkomster.