Vad är Argyranthemum?

March 2

Argyranthemum är släktet som består av 23 arter av blommande växter endemiska endast till Kanarieöarna och Madeira. Arter av detta släkte kan hittas i habitat som sträcker sig från stränderna till vulkaniska berg. Dess växter ibland kallas dill kragar eller marguerites, och släktet är en del av Asteraceae familjen, vilket inkluderar solrosor och många typer av daisy. Beroende på klimatet, kanske Argyranthemum växter odlas som ettåriga eller perenner.

De är ofta odlas i rabatter, gränser och containrar och odlas för användning som snittblommor. Skottsticklingar är den rekommenderade metoden för förökning. Argyranthemum arter växer snabbt och har en högläggning växtsätt. När den används som en snittblomma, de Argyranthemum blommorna har vanligen en dekorativ livslängd på 4-7 dagar.

Ofta misstas för en krysantemum, blommor i Argyranthemum är daisy-liknande och finns i färgerna vitt, rosa, orange, rött och gult med en mörk centrum som oftast är gul. Blommorna är 2 till 3 inches (5,1 till 7,6 cm) i diameter och arter är de som producerar enkla, halv dubbla och dubbla blommor.

Blooms påbörjas under våren och fortsätter genom hösten eller tills den första hårda frosten. Blommande är mest intensiv i de kallare temperaturer på tidig vår och höst. Blommorna lockar fjärilar och är väldoftande. Argyranthemum växter är resistenta mot rådjur, dock.

Blommorna produceras på starka stjälkar som växer ovanför planta € s lövverk. Bladen av Argyranthemum dissekeras eller flikiga och är i färger från en blå-grön till nästan silver. De är aromatiska när blåmärken eller krossas. Arter inom släktet är buskliknande eller krypande och växa till höjder (91 cm) så mycket som 3 meter och sprida sig till bredderna (61 cm) så mycket som 2 meter.

Dessa växter är lätta att odla och göra bäst i väldränerad jord som är svagt surt till svagt alkalisk. De behöver fullt solljus, och blommor som spenderas bör avlägsnas för att uppmuntra ytterligare blomning. Plantering är bäst på våren och bör göras efter hotet om frost har passerat.

Arter av släktet är känsliga för bladlöss, trips, mjöliga buggar, skalor, leaf miner, svamp, knott, maskar, spinnkvalster och vita flygare, samt sjukdomar som botrytis, rotröta, stam röta, Rhizoctonia, hejda kräfta och krona galla. Medan frodas i odling, i det vilda, Argyranthemum arter har inte gjort också. Den internationella unionen för skydd av natur har listat mer än 20 av de arter som hotade.

  • Asteraceaefamiljen omfattar många olika sorter av daisy.
  • Arter av argyranthemum är mottagliga för skadedjur såsom sorgmyggor.
  • Argyranthemum är resistent till rådjur.