Vad är en OSB Floor?

September 29

En OSB golvet är ett lager av ett golvsystem som är känt som undergolv. Golvet är den struktur som ligger under den synliga våningen, som skulle kunna lövträ, vinyl, matta, eller annat material. OSB, eller oriented strand board, är en konstruerad strukturell panel tillverkad av komprimerade strängar av trä arrangerade i vinkelräta lager. OSB skiljer sig från andra typer av träpaneler eftersom dess bitar av trä är "orienterade" och placerade medvetet, inte på måfå. En OSB golvet är en miljövänlig golvplattform uppskattad för sin enhetlighet, styrka och mångsidighet.

En OSB golvet är gjort av hållbart avverkad skog som kommer från snabbväxande träd som södra gula tall, asp poppel, och till och med bambu. Stockar skärs till strängar, torkades och behandlades med vax och ett vattentätt bindemedel. Dessa strängar grupperas sedan i stora ark och utsätts för trycksättning av hög temperatur. Tillverkningsutrustning säkerställer att strängarna är strategiskt orienterade att överlappa och interlock i 90 graders vinkel. Därefter varje sträng är belagd med hög prestanda lamine lim som fenolharts, skapa en varaktig, stel panel som är utmärkt för undergolv.

Även undergolv kan göras av många olika material, är trä undergolv vanligtvis används i områden där källare är vanliga. OSB golvpaneler har normalt tungan och not kanter som interlock, och fästs direkt på reglarna som stödjer golvet, antingen genom att skruva eller limning, för att eliminera gnissel. De tunga och not kanter kan också limmas ihop.

En OSB golvpanel kan installeras i en enkelskiktad golvet med ett underlag eller som ett undergolv som skall täckas av underlaget, vilket ger en mjukare substrat och förstyvar underlaget. Den underlayment kan också göras från OSB, och alltid går ovanpå undergolvet. Efter undergolvet har blivit ordentligt preparerad, kan den synliga golvet installeras.

En OSB våningen har flera fördelar jämfört med andra typer av trä undergolv, speciellt plywood. Först är det gjort från hållbart skördade timmer och minskar därmed efterfrågan på gamla tillväxt timmer. Det tar i allmänhet på ett fyrkantigare form och har större skjuvhållfasthet med några "mjuka fläckar." Det kan vara utformad i paneler betydligt större än plywood, och OSB är oftast billigare, eftersom utbudet tenderar att vara nästan dubbelt än för plywood. Den största nackdelen med en OSB golv är att när det blir våt, kan kanterna expandera med upp till 15%, vilket då kan påverka golvmaterial som låg på toppen.