Vinter-OS 2010: Skeleton Medal Favoriter

February 25

För att vinna en olympisk medalj i skelett, måste du vara orädd. Medaljen favoriter i sporten är typiskt USA, Kanada, Tyskland och Schweiz. USA har vunnit fler OS-medaljer än något annat land, men andra länder börjar flytta in i strid, som Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.

USA

USA har ett par starka medaljhoppfulla på damernas skeleton laget. Katie Uhlaender har vunnit VM två gånger och Noelle Pikus-Pace var mästare 2007 världen. Katie har arbetat sin väg tillbaka från en skada. De är båda har hyggliga säsonger, men de är beatable.

På män 's sida, Team USA har tre starka konkurrenter i Zach Lund, Matt Antoine och Eric Bonitas, men män har varit i en svacka på senare tid. Men bara i januari Eric Bonitas tog första VM guld de amerikanska män har sett under de senaste två åren. Förhoppningsvis kommer de män toppar på rätt tid att vara i medaljer i Vancouver.

Kanada

Kanadas starkaste kvinna i skelettet är Mellissa Hollingsworth. Hollingsworth vann ett brons i Turin och hon har konsekvent presterat väl i konkurrensen. Hon har redan vunnit två VM händelser denna säsong. Kanadas män är också medalj favoriter. Jeff Pain, en silvermedaljör i Turin, är tillbaka igen efter guld, men han kommer att ha en kamp på sina händer. Lagkamrat Jon Montgomery är en riktig utmanare - med redan vunnit ett lopp den här säsongen. Han vann även VM händelsen på Whistler banan förra året.

Tyskland

Tyskarna är skelettet laget att slå den här säsongen. De har redan vunnit fem av sju lopp. Anja Huber vann VM förra året och Marion Trott vann titeln i fjol. De tyska män har också dominerar pall detta VM säsong, vilket gör dem favoriter på Vancouver. Frank Rommel och Michi Halilovic har både vunnit världscuptävlingarna. Sammanlagt har de tyska män och kvinnor vunnit 16 VM-medaljer - i år!