Hur väljer jag det bästa Bruxism Guard?

April 13

När du väljer en bruxism vakt, eller nattvakt, är det viktigt att välja en som bekvämt passar i munnen. En anpassad stycke kan erhållas genom att besöka din tandläkare för att få en form av tänderna. Det finns också flera over-the-counter alternativ, av vilka några är färdiga att använda rakt ut paketet, medan andra kräver lite ansträngning för att förbereda. Beroende på vilken typ av bruxism vakt du väljer, kan priset variera kraftigt, från ca $ 20 $ (USD) till mer än $ 400 USD. Din budget kommer sannolikt att påverka vilken typ av tand apparat du väljer.

Ett populärt val är en bruxism vakt som anpassas av en tandläkare. Om du väljer den här typen, kommer en form att tas av dina tänder och sedan tandläkaren kommer vanligtvis skickar intrycken till ett labb där en skräddarsydd munstycke kommer att skapas för dig. Efter ditt första besök, är det oftast klar inom några veckor. Det anses ofta vara en av de bästa alternativen eftersom det ger den mest passform för din mun. Nackdelen är dock att det också är en av de dyraste alternativen. Kostnaden överstiger vanligtvis några hundra amerikanska dollar.

Om du letar efter ett billigare alternativ kan en over-the-counter bruxism guard fungerar bra för dig. De flesta sorter kräver att du koka plast munstycket för att mjuka upp materialet, och sedan placera den i munnen för att forma plasten till formen på dina tänder. Det kan ta några försök att få ordning på detta, och många märken kan kokas och monteras mer än en gång. Andra typer av mun vakter inte kräver custom fitting, så detta alternativ kan vara bra för dig om du har problem med den andra metoden.

Du ska fylla någon tandvård innan du investerar i ett bruxism vakt för att säkerställa bästa passform, speciellt om du väljer att köpa den dyrare sorten. Även små förändringar i dina tänder kan påverka komfort och passform av nattvakt. Till exempel, om du har tandvård arbete - till exempel en bro eller krona - apparaten inte fungerar ordentligt efter ingreppet, och du kan finna det obehagligt att bära. Med andra ord, kan även små förändringar i form av tänderna gör en skillnad i hur det passar.

Oavsett vilken metod du väljer, är ofta framgångsrika i att lindra eventuella käkleden sjukdom (TMJ) symptom orsakade av nattliga tandgnissling regelbunden användning av en nattvakt. De vanligaste klagomålen från TMJ poppar och klicka samtidigt äta, huvudvärk och käksmärta. Dessutom kan handlingen att slipning tänderna slits bort skydds emalj. Om du upplever dessa eller liknande symptom, kan en bruxism vakt ger anmärkningsvärda lättnad.

  • En skena kan bäras på natten för att förhindra skador på tänderna för personer med käkleden sjukdom (TMJ) och bruxism.
  • Tandläkare gör intryck av tänderna för att passa kronor och broar och skapa nattvakter.