Vad är Power Yoga?

April 13

Power Yoga är en form av yoga som kännetecknas av aggressiva motion och fitness tekniker med minimal skandera. Känd i USA och västvärlden som power yoga, är praxis känd i stora delar av övriga världen som vinyasa yoga. Vinyasa omfattar främst andnings synkroniserade former av yoga. Dessa former av yoga kombinerar skarpa poser med snabba, atletiska rörelser. Fokusera på minskad stress och ökad koncentration, denna yoga ökar ren muskelmassa och kan ersättas omväxlande med konditionsträning några gånger i veckan.

Först fram i USA under 1990-talet, blev power yoga ett sätt för lärare att introducera österländska yoga stilar till amerikanska studenter. Styrkan och flexibiliteten hos denna typ av yoga vädjade till många västerlänningar, utan de strikta poser för vinyasa och Ashtanga yoga. Ashtanga, en kraftfull och aggressiv yoga utvecklades i början av 1900-talet, utgör grunden av makt yoga principer, utan att översätta strikta ramsor och meditationer för amerikaniserad version.

Power Yoga var den första typen av yoga för att popularisera konsten som ett sätt att arbeta i USA. Det var en av de viktigaste faktorerna för den växande populariteten för yoga i många länder och var allmänt ansvarig för införandet av yoga, yogamattor och yogainstruktörer i många gym runt om i världen.

Bruket utvecklades först nästan samtidigt på öst- och västkusten i USA, med Beryl Bender Birch i New York och Bryan Kest i Los Angeles. Båda dessa instruktörer hade tidigare lärt under ledning av Sri K. Pattabhi Jois, en ledande figur i Ashtanga yoga i slutet av 1900-talet. En annan viktig namn i power yoga, Baron Baptiste, utvecklat ett unikt personligt form av power yoga, som han intygar själv personligen instruktörer runt om i världen.

Power Yoga präglas av intensiva och flödande rörelser, och tillgodoser väl till personer som redan har en hög grad av personlig lämplighet. Denna yoga knyter de separata muskel- och andningssystem i kroppen genom rörelse andetag i kroppen. Med fokus på kraftfulla rörelser och snabba, atletiska åtgärder, upprätt power yoga flexibilitet utbildning och styrketräning. De andningsmönster i denna form av yoga expandera och dra ihop musklerna i kroppen, och i sin tur bidrar till att öka grundläggande styrka och minska kroppsfett.

  • När den introducerades i USA under 1990-talet, var power yoga tippad som ett sätt att lära östra yoga till amerikanska utövare.
  • Förespråkarna säger att power yoga kan hjälpa till att bygga muskelmassa.
  • Power Yoga är särskilt lämpad för utövare som är i god fysisk kondition.
  • Power Yoga fokuserar på flexibilitet och styrketräning.
  • Ström yoga och andra typer av flödes yoga kan utövas både utomhus och inomhus.
  • Power Yoga innehåller en flödande serie poser som ger en utmanande yoga session.