Vad bör jag veta om Puppy Potträning?

April 8

Valp potträning kan anses vara en av de huvudsakliga ansvarsområden när du först få en ung hund. Det är värdefullt att inse att det kommer att ta en del arbete och en ton av konsekvens att träna din valp. Det tar också tid. Du kan inte förvänta flesta valpar att vara helt trovärdig i frågan om alltid gå utomhus tills de är minst sex månader gammal, och några mindre raser kan behöva ännu mer tid för sina blåsor att mogna.

Den första gyllene regeln för valp potträning är att komma ihåg att valpar är barn. Det är inte vettigt att bli arg på valpen för olyckor, längre än det skulle vara meningsfullt att skrika på ett mänskligt spädbarn för fortfarande använder en blöja. För att undvika bortfaller, dig eller andra familjemedlemmar är verkligen de som ansvarar för att se till att valpen får till en acceptabel plats att göra sin verksamhet. Detta kan åstadkommas på flera sätt.

Först när du har fått en valp, bör du använda en låda så att du kommer att ha tid att inte titta på valpen. Crate hunden när du inte kan titta på den helt. Du måste verkligen titta på valpen hela tiden för att förebygga olyckor innan de inträffar. När du vill att din hund med dig, hålla den i koppel fäst på dina kläder eller på handleden. Eventuella tecken på att valpen kan få redo att urinera innebär att du bör få utomhus omedelbart.

Förvänta olyckor i början, och hålla valpen på golv som är lätt att tvätta. Om en olycka inträffar på mattan, se till att använda mattan-rengöringsmaterial avsedda för borttagning av sällskapsdjur fläckar, så ingen rest lukt kvar. Håll utsedda valp områden rent olyckor direkt efter de inträffar för att undvika att uppmuntra din hund att fortsätta använda dessa områden som badrumsutrymmen.

(Det hjälper att hålla ett regelbundet schema för utfodring och badrums tider när du är mitt i valp potträning. Några minuter efter din hund har ätit, ta ut det i ca 10 minuter. Använd inte denna gång som speltid , men om valpen har en avföring eller urinerar, ge den beröm. Vissa hundar kommer att vägra att gå när de är tagen vid angivna tider. Om det efter ett tiotal minuter du inte kan få valpen att använda badrummet , placera den i sitt låda i ungefär femton minuter och försök igen.

Du behöver antagligen sikta på besök utanför varannan timme, och notera valpens schema. De kommer så småningom att kunna hålla mer i sina blåsor och tarmar, men först de inte kommer att kunna hålla mycket. Se till att inte hålla valpen väntar när du observerar detta schema. När hunden blir mer tillförlitlig, kan du förlänga tiden mellan besöken utomhus.

Det är viktigt att inte skrika på din valp om den har en olycka, och kom ihåg om olyckan inträffade när du inte tittar på, är inte troligt att komma ihåg det valpen. Om du fånga din hund "i lagen" helt enkelt ta dem utomhus och använda ett ord som "Nej" för att påminna dem om att alla badrum verksamheten bedrivs utanför. Hundar som rutinmässigt stressad på grund av ägarna skrika kan ha svårare att bemästra potträning.

Ett annat bra tips i valp potträning är att se till att inte lämna vatten tillgängligt för valpen om två timmar före sänggåendet. Detta kan bidra till att minska behovet av att urinera på natten och så småningom träna din hund att vänta till morgonen för att använda badrummet. Å andra sidan, om valpen inte göra ljud eller tecken på att den behöver gå på natten, bör du gå upp och ta det utanför.

Det kan ta arbete att vara effektiv i valp potträning, men med tiden din valp kommer att behärska denna färdighet, särskilt som det mognar. Vissa människor har verkligen inte tid att ägna åt valp potträning. Om så är fallet, kan du överväga att anta en äldre hund som kan tränas snabbare eller som redan är utbildad.

  • Det finns olika rutiner för intern utbildning beroende på hundens ålder.
  • Var noga med att ge valpen en acceptabel plats att göra sin verksamhet.
  • Valpar kommer inte att kunna till fullo förstå potträning tills de är minst sex månaders ålder.
  • Potträning bör inte användas som speltid.
  • Backar är avgörande under valp potträning.