Budgetering din tid att slutföra en uppsats

April 6

I en perfekt värld skulle skriva en stor uppsats vara en sådan härlig upplevelse som du ivrigt skulle hoppa rätt in och börja skriva en lysande papper som är precis rätt längd och klara i tid. Tyvärr kan verkliga människor som lever i den verkliga världen har en tuff tid att tänka på arbete som inte beror på en månad eller så. (Egentligen kan riktiga människor har en tuff tid att tänka på arbete alls. Livet erbjuder så många möjligheter för skojs skull!) Trots detta bör du ta en stab på att skapa en plan. Detta artiklar ger dig riktlinjer för lång (tio veckor), medium (fem veckor), och korta (tvåveckors) uppdrag. Det finns även en plan för att hjälpa dig hantera en delikat fråga: Vad ska du göra när papperet beror i morgon och du har inte ens börjat än?

Förutsätt inte att alla veckor är skapade lika. Innan du gör en pappersskrivplanen, anser allt annat som ni har på gång, bland annat händelser som inte har någon relation till forskning papper du skriver. Läs det här avsnittet med en kalender eller dag-planerare i hand - en som har händelser som "systers bröllop", "resa till Nordpolen," och "matte final" listade.

Nu skriver start- och slutdatum för varje steg i din uppsats. Schemalägga en hel del arbete för veckor som ser relativt fria, och ge dig själv ett frikort (eller lätta) under tider.

Arbetsvanor är lika individuella som fingeravtryck. Var noga med att anpassa följande riktlinjer till dina egna styrkor och svagheter. Till exempel, tilldelar tio veckor planen tre veckor för forsknings- och tre-plus veckor för att skriva. Men om du är en jaguar när det kommer till läsning och en sköldpadda när det kommer till att skriva, ändra fördelningen till två veckor för forskning och fyra plus veckor för att skriva.

Om du rapporterar om resultaten av dina egna vetenskapliga experiment, räkna ut hur mycket tid du behöver för att göra själva laborationer och lägga den tiden på schemat nedan.

Jag har all tid i världen: Den tio veckor planen

Nej, du behöver inte all tid i världen. Tio veckor blir ett minne snabbare än en överlevare som varit sparkade utanför ön. Kom igång direkt så att du har tid att putsa det papper i perfektion. Här är en solid plan:

 • Välja ett ämne (inkluderar preliminär behandlingen) - två veckor
 • Bedriva forskning (finna och utvärdera källor, antecknings) - tre veckor
 • Skapa en avhandling uttalande, skriver ett ämne mening, eller formulera en hypotes - tre dagar
 • Utforma papperet (välja en struktur, som identifierar delämnen, beskriver) - fyra dagar
 • Skriva första utkast - tre veckor
 • Skriva slutliga förslaget - fyra dagar
 • Göra sista handen (titelsida, bibliografi, och så vidare) - tre dagar

Avhandlingen uttalande är en försäkran om att du kommer att visa sig i dina papper. Blanda inte ihop en avhandling uttalande med en avhandling, som är en typ av forskning papper.

Lägg märke till att det finns mycket mer tid avsatts för det första utkastet (tre veckor) än för det slutliga förslaget (en vecka, inklusive sista handen). Du kommer att göra bättre om du lägger det mesta av din energi till en stor utkast, lämnar det slutliga förslaget för polering din prosa, kontroll uppgifter, och så vidare. Inte snåla på utkast! Det är viktigt. Men inte hoppa det slutliga förslaget, heller. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan förbättra dina papper om du ger den två utkast.

Jag kan ta min tid: Den fem veckor planen

Beroende på längden på papper och antalet källor som du planerar att använda, kanske du inte kan ta din tid alls. Här är ett förslag på budget:

 • Välja ett ämne (inkluderar preliminär behandlingen) - en vecka
 • Bedriva forskning (finna och utvärdera källor, antecknings) - tio dagar
 • Skapa en avhandling uttalande, skriver ett ämne mening eller formulera en hypotes - en dag
 • Utforma papperet (välja en struktur, som identifierar delämnen, beskriver) - två dagar
 • Skriva första utkast - tio dagar
 • Skriva slutliga förslaget - fyra dagar
 • Göra sista handen (titelsida, bibliografi, och så vidare) - en dag

En dag för finputsning förutsätter att du har hållit väldigt bra register och kommer inte att behöva spendera mycket tid på att oroa formatet av dina citat (fotnot, slutkommentar, eller parent identifiering av källor). Du ska ta hand om dessa frågor när du skriver utkast.

Jag befinner mig i en hast, men inte i panik: Den två veckor planen

En två-veckors planen kallas för på grund av en av två situationer:

Situation # 1: The Paper Uppdragsgivare gav dig bara två veckor för att han eller hon vill bara ett begränsat antal källor och en ganska kort stycke skriver.

Situation # 2: The Paper Uppdragsgivare gav dig tre månader, och du tillbringade de första två och en halv jagar den perfekta vågen på din surfbräda.

Om Situation # 2 gäller för dig, fråga (faktiskt, tigga) Pappers Uppdragsgivare för mer tid. Om svaret är nej, du kommer att behöva komprimera en hel del arbete i en kort period. (Även du kommer att behöva sätta surfbräda - och allt annat som är roligt -. Borta så länge)

Här är tidtabellen för antingen situation:

 • Välja ett ämne (inkluderar preliminär behandlingen) - två dagar
 • Bedriva forskning (finna och utvärdera källor, antecknings) - fyra dagar
 • Skapa en avhandling uttalande, skriver ett ämne mening eller formulera en hypotes - en halv dag
 • Utforma papperet (välja en struktur, som identifierar delämnen, beskriver) - en halv dag
 • Skriva första utkast - fyra dagar
 • Skriva slutliga förslaget - två dagar
 • Göra sista handen (titelsida, bibliografi, och så vidare) - en dag

Det är på grund imorgon!

Okej, du är i stora problem. Du har två möjliga situationer här:

Situation # 1: Din Authority Figur deltog i den spanska inkvisitionen och håller de gamla tortyr färdigheter skarpa genom att tilldela omöjliga mängder arbete i löjliga mängder tid.

Situation # 2: Du gick surfa (se Situation # 2 i den föregående tvåveckorsplan) och lämnade arbetet till sista minuten.

Din enda botemedlet är att komma ren, erkänna att du inte kan göra jobbet, och hoppas på nåd. Om svaret är nej, ta reda straffet för sena papper och arbete så fort som möjligt. Ladda upp på de stora livsmedelsgrupper - salt, fett, koffein och socker - och dra ut telefonen. Stäng av snabbmeddelanden funktionen på datorn också. Välj ett minsta antal källor (Internet eller traditionella) och läsa så fort du kan. Du kommer förmodligen att kunna skapa en enda utkast, men försök (verkligen, verkligen, verkligen försöka) att ge tid - ens en timme - för att revidera detta utkast. Din papperet blir bättre i det långa loppet. Dessutom, när du lämnar pappret i, men innan du somnar, ta en stund att spela in din Nyårslöften:

Upplösning # 1 (för Situation # 1) - Jag kommer inte att ta några fler kurser från professorer som har utbildats i fängelsehålor, eller jag kommer att läsa den vill annonser varje dag tills jag hittar ett nytt jobb.

Resolution nr 2 (för Situation # 2) - Jag kommer att planera min tid bättre så att jag kan undvika känslan som om mina ögonlock limmades till min panna när nästa pappersuppdraget kommer runt.

Oavsett vad frestelsen, inte lura runt med konstgjorda stimulantia (andra än ett par koppar kaffe eller några läsk). Lite piller garanterade att störa den vanliga människans behov av sömn är inte värt risken för din hälsa. Ta rap - den lägre lönegrad eller chefens vrede - och göra bättre nästa gång. Bo på den säkra sidan så åtminstone vet du att det kommer att finnas en nästa gång.