Vad är Reverse Applique?

June 23

Omvänd applikation är ett sömnadsteknik där ett ytskikt av tyg skärs bort i form av en konstruktion där två eller flera tyger har sytt ihop. De avslutade kanter runt avslöjade mönstret kan vridas under och sys på plats för hand, eller lämnas i ljus en rå look. Denna typ av sömnad kan fyllas i för en mängd olika projekt som använder många olika typer av material.

Traditionell applikation involverar hand eller maskin sy en bit tyg snitt i en design på framsidan av ett projekt. Kanterna på tyget designen är påslagna i hand och tråden är dold under dem som bitarna sys ihop. När du sätter designen av maskinen, kanterna förblir rå och tråden är utsatt, ofta i form av ett broderi stygn, såsom en satinsöm eller sick sack.

Till skillnad från traditionella metoder, backapplikationssömmar designen till fel sida - den sida utan att skriva ut - av tyget. Den högra sidan av designen tyget sys mot avigsidan av bakgrundstyget. När sömmen har fullbordats, men bakgrunds tyget skärs bort innanför sydda sömmar för att avslöja designen tyget under.

Denna typ av sömnad kan fyllas på alla typer av material i en mängd olika projekt. Beroende på de använda materialen och den färdiga ser sömmerskan önskar, kanterna kan lämnas oavslutade. När du lägger till en omvänd applikation design till ett quiltning projekt är de råa kanter bakgrundstyget typiskt vände under och sys på plats för hand. En gömd slip söm kan användas, liknande den som används i traditionella applikationer, i vilken den råa kanten är vikt under och tråden är dold mellan de två skikten av tyg. Kanterna kan förbli oavslutad när du lägger den här typen av design till kläder, som jersey gör normalt inte striden och skapar en unik rullfåll effekt runt kanten av designen när tvättas.

Varje form eller mönster kan användas för att fullborda en omvänd applique projekt. Det är ofta lättare att sy mönster som inte har egenskaper ett stort antal vassa spetsar och kanter. Detta gör symaskinen att manövrera lätt runt kanterna på mönstret utan att skapa ett stort antal varv som kan dra både tyget och nålen.

Vissa omvända Applique projekt kräver användning av flera lager av tyg. Dessa skikt är ofta sys ihop med breda tråckelstygnen att stabilisera de bitar som kan skäras bort senare. Designen är sedan skiktas över toppen tyg och sys på plats med hjälp av tråd som matchar tyget. Sömmerskan följer sedan detaljerade instruktioner om hur djupt att skära varje lager av tyg enligt mönstret. Den färdiga konstruktionen avslöjar sedan flera färger kors och tvärs tillsammans i en invecklad design.