Färdiga Tilläggs Tavlor för din Raspberry Pi

July 30

Många färdiga gränssnitts styrelser är tillgängliga för Raspberry Pi. Dessa är utformade för att göra det lättare för dig att göra genom att bygga en del av kretsarna för dig. De sträcker sig från att helt enkelt underlätta tillgången till GPIO stift, att även små underkretsar, för att ge Pi fler in- och utgångar, eller med speciella funktioner som inte är tillgängliga på Pi, som att styra ljusstyrkan på många lysdioder.

Du kan alltid ta med dessa under kretsar i dina projekt när du behöver dem, men dessa styrelser ger en genväg till vissa projekt genom att bygga dem åt dig.

Observera att de inte är nödvändiga och kan bli ett dyrt sätt att göra ett projekt, främst därför att de ofta innehåller fler funktioner än du behöver för ett och samma projekt. Om du vill dela upp ditt projekt när du är klar, du får värde från dessa styrelser, men om du vill behålla dina projekt och koppla dem i att visa andra, du är bättre att bygga vad du behöver.

Avsätta en styrelse till ett projekt är ett dyrt sätt att göra saker. Men vissa erbjuder bekvämlighet som kan vara attraktiv för vissa människor. Nya styrelser ständigt utvecklas och produceras.

Den Gert styrelse för Pi

Den Gert styrelse är morfar av expansionskort. Det är det närmaste som finns att en officiell Raspberry Pi-gränssnittet eftersom den är utformad av Gert van Loo, en av Pi designteam. Det är inte en Pi Foundation produkt. Det är en tryck samling gränssnitt, inklusive en Arduino-liknande processor.

Arduino är en fristående regulator mycket populär bland konstnärer och ingenjörer lika, är det ytligt som en Raspberry Pi men är i grunden en helt annan odjuret. Det är bättre än Pi på att göra saker som kräver mycket snabba svar och exakt timing, men det har ingen display och kan endast programmeras i C ++.

Pi och Arduino kan fungera ganska bra tillsammans och så Gert har inkluderat en av dessa processorer på sin styrelse. Styrelsen är avsedd för utbildning, för att ge en smak av olika typer av gränssnitt tekniker. I grund och botten är det en uppsättning delar som du måste löda ihop själv. Dess funktioner är

  • Tolv I / O-portar buffras genom 74HC244, var och en med en LED
  • Tre tryckknappar
  • MCP4802: Två kanal 8-bitars D / A-omvandlare
  • ULN2803A: Sex öppen kollektor kanaler upp till 50V ~ 80mA / kanal
  • ATMEGA328P: AtmelAVR 8-bitars mikrokontroller (Arduino)
  • L6203: 48V 4A motorstyrning
  • 780xx 3V3 låg avhopp spänningsregulator

Den innehåller också kretskortet och rubriker, långärmade, remmar, flatkabel, och uttag för att ansluta till Pi.

Det är mycket osannolikt att någon projekt skulle behöva alla dessa funktioner och det är förmodligen för avancerad för den genomsnittliga nybörjare. Men när du börjar utforska detta ämne på djupet, kanske du vill titta på det.

Det bästa med Gert är att handböckerna och bygga instruktioner är nedladdningsbara, så du kan se i förväg vad du låter dig i för. Du kan läsa allt om det och hitta handböcker "nedladdningslänkar på Raspberry Pi platsen.

Pi Face för Pi

Pi Face Styrelsen är designad av ett team på Skolan för datavetenskap vid University of Manchester (Storbritannien) och riktar sig till utbildningsmarknaden. Det är ungefär samma pris som Gert styrelsen, men kommer färdigmonterad. Det är mycket mindre ambitiöst i omfattning men innehåller en bra blandning av saker du faktiskt skulle behöva för många enkla projekt.

Dessa inkluderar ombord lysdioder och tryckknappar för enkel interaktion tillsammans med två reläer (fysiska switchar flyttas av en elektromagnet) för att växla stora strömmar. Det finns åtta skyddade ingångar och åtta buffrade utgångar och det hela har skruvanslutning tillgång att ansluta den till omvärlden. Du kan ladda ner en omfattande lista över dokument och exempel från Google Dokument.

Andra styrelser för Pi

Det finns många andra brädor från små nystartade tillverkare samt webbaserade projekt för dig att bygga. Du kan hitta en bra utgångspunkt för information om många av dessa på Linux Wiki platsen.