Vad är en kompost Accelerator?

June 5

En kompostaccelerator är något som kommer att påskynda den hastighet med vilken kompostering sker. Folk lägger kompost acceleratorer för att få sina komposthögar arbetar snabbare, genererar användbar kompost för sina trädgårdar. Ett antal trädgårds leverans butiker och plantskolor säljer kommersiella produkter för kompost acceleration, och det är också möjligt att lägga till några saker som finns runt huset och trädgården till en komposthög att få saker sprickbildning.

Det är viktigt att vara medveten om att en kompost accelerator är bara så bra som den underliggande kompost. Om komposten är dålig, inte hanteras på rätt sätt, och hålls i ett dåligt val av behållare, kommer även en accelerator inte hjälpa det krisar snabbare. Dessutom är graden av nedbrytning alltid långsammare i svalare väder, så att lägga acceleratorer under vintermånaderna är inte riktigt klokt. Om en komposthög ser ohälsosamt, kan det vara nödvändigt att börja om igen, och det kan bidra till att konsultera en erfaren komposten för att få råd om att få högen piskade i form.

Kompostering sker när det organiska materialet i komposten bryts ner av allehanda organismer. Svampar är stora aktörer inom kompostering cykeln, tillsammans med bakterier, men insekter och andra organismer kan spela en roll. En kompostaccelerator ökar graden av nedbrytning genom att införa fler mikroorganismer till komposten, så att fler varelser kommer att gå till jobbet på materialet.

Kommersiella produkter innehåller normalt ett sortiment av mikroorganismer för att blanda i komposten; vissa är utformade för att blandas med vatten som hälls över komposten. Men bara lägga frisk jord att kompostera kan ha samma effekt, eftersom god jord har alla samma organismer som behövs för att få en komposthög går. En bra källa är jorden under ett träd eller i skogen. Några spadefuls kan bearbetas i en komposthög och användas som en kompost accelerator.

Maskar kan också vara ett utmärkt kompostaccelerator. Vermicomposting, som det kallas, är en populär form av kompostering som kan göras på en mängd olika miljöer. Många företag säljer paket av maskar som människor kan lägga till sin kompost, och människor som aktivt vermicomposting kan ha vissa maskar de kan ge bort. Andra tillsatser inkluderar gödsel, vilket bör läggas i måttliga mängder för att undvika överväldigande komposten, tillsammans med opastöriserad öl, algextrakt, nässlor, och tång som har rengjorts för att ta bort saltet.

  • En kompost hink.
  • Daggmaskar kan påskynda komposteringsprocessen.