Vad är en automatiserad Storage System?

May 12

Ett automatiserat system lagring använder maskiner, ofta styrs av datorer, för att flytta objekt till och från hyllor i en miljö som ett lager eller ett bibliotek. I stora system, kan streckkoder kan användas för att identifiera objekt som kan ingå i lagringsbehållare och hämtas av robotkranar. Fördelarna med ett automatiserat system för lagring inkluderar en mindre arbetsstyrka, minskat behov av golvyta, större förmåga att styra lagringsmiljön i fråga om säkerhet, temperatur och fuktighet, och ökad snabbhet och effektivitet.

Automatiserade lagringssystem är även kallad automatisk lagring och söksystem, eller ASRS, eftersom robotutrustning kan hämta poster för användning samt sortera och sätta in dem i systemet. Olika typer av automatiserade maskiner kan användas i enlighet med kraven i ett företag. Till exempel i lagerhantering, kanske typer av automatisering inkluderar vad kallas fasta gångar system, horisontella och vertikala karuseller och vertikala hissmoduler.

I ett fast gången automatiserat system, metall rack linje båda sidor av en mittgång, och en robotkran färdas längs den, sätta in och extrahera lådor på olika höjder. Kran rörelser är programmerbara och kan styras från en datorterminal. En annan typ av automatisk utrustning, den vertikala lyftmodulen, består av en datorstyrd hiss resa mellan två vertikala uppsättningar hyllor, deponera och hämta containrar.

Karuseller, både vertikala och horisontella, är ofta en funktion av ett automatiserat system för lagring. En vertikal karusell är en enhet som roterar i en vertikal riktning, är uppdelad i hyllor och tar liten golvyta. Mängden Rotations styrs automatiskt för att få hyllorna i rätt position för användaren, och poster ofta bort manuellt. Med en horisontell karusell, där enheten roterar horisontellt, är föremål ofta utvinns automatiskt. Karusell intervall användnings från fillagring på ett kontor till automatiserade materialhanterings i ett lager.

Efter framgången med automatiserade lager, har biblioteken börjat införa automatiserade lagringssystem teknik. Läsa material som är bräckliga eller mindre ofta bläddrat, såsom tidskrifter, vanligen placerade i det automatiserade systemet. Identifiera streckkoder är kopplade till poster som lagras inuti lagringsbehållare inom tätt packade rack. Med hjälp av en robotkran, är det möjligt att lagra behållare för att bättre utnyttja utrymmet som är svårt för människor att få tillgång till. När användare begär objekt från sina datorer, de är utvalda av kranen och levereras till bibliotekspersonalen nästan omedelbart.