Skriv Bättre Meningar genom Radera Clutter

November 15

Meningar fyllda med fyll låter dumt eller (ännu värre) nedlåtande för dina läsare. Du bör se till att inte vara repetitiva. Det tråkar dina läsare, och slösar sin tid. Kortfattad skrift låter stark och självsäker. Ta en titt på denna mening:

Enligt min åsikt, jag tycker att läxor möjligen bör övervägas för att förbjuda, kanske.

Jämför det clunker med denna mening:

Läxor borde förbjudas.

Version 1 fumlar runt, hatten i hand. Version 2 träffar du rätt på näsan.

Ta ut din sekatör och ge denna punkt en trim. Ditt svar bör innehålla all information om den ursprungliga, uttryckt med färre ord.

När min gamla mormor fyllt 90, fann hon att hennes glasögon, som hjälpte hennes syn, inte fungerar så bra som de hade tidigare år. Hon fortsatte att resa till optiker, där hennes ögon testades och mättes hur mycket hon kunde se. Mormor försökte på flera par fashionabla ramar av den senaste stilen. Hon valde en guld metallram av den berömda designern, Sebastian Icare, som konstnärligt bestämmer hur ramarna ska se. (81 ord)

Svar: Många svar är möjliga. Här är en:

När min mormor var 90, gjorde hennes glasögon inte fungerar så bra som de en gång hade. Den optiker testade hennes ögon. Mormor försökte flera fashionabla par och valde en guldram av den berömda designern, Sebastian Icare. (37 ord)

Hennes är vad klipptes och varför

  • Om hon är 90, läsaren vet att hon är äldre.
  • Glasögon hjälper syn. Det är ett faktum att du inte kunde räkna ut själv!
  • Verbet hade berättar att den åtgärd du diskuterar (hur väl glasögonen arbetade för mormor) är före tiden då mormor upptäckte problemet. Så under tidigare år inte behövs.
  • Det är inte troligt att optiker gjorde ett hembesök (inte i detta århundrade - faktiskt, inte i detta universum). Du behöver inte förklara att hon fortsatte att resa till optiker.
  • Testad och mätt är samma i detta sammanhang.
  • Fashionabla och av den senaste stilen är samma.
  • Guld är en metall. Inte konstatera det uppenbara.
  • Icare är en designer, så hans jobb är att bestämma hur ramarna ska se.