Vad bör jag tänka när man köper hårfärgningsmedel?

May 1

Hårfärgnings kan användas för att täcka grått hår, eller att lätta, mörkare eller dramatiskt ändra hårfärg. Det kan förvandla en brunett i en platina blondin. Om en person vill använda den hemma, vad ska han eller hon tänka på?

Först måste man tänka på vad han eller hon vill göra - lägg varma toner, svalna en fräck färg eller täcka upp den grå? Dessutom är en söker permanent färg, eller om han eller hon bara vill prova något nytt? Alla dessa svar kommer att påverka beslutet.

Någon som vill täcka grått hår bör leta efter en hårfärg som specifikt nämner grå täckning. Grått hår kan vara svårt att färg och vissa hårfärgningsmärken görs just för detta ändamål. Ett varumärke har en förbehandling för håret som är tänkt att göra det grått hår acceptera färgen lättare. De som vill täcka grått utan att ändra mycket om deras naturliga hårfärg bör leta efter ett färgämne nyans som ligger nära den naturliga färgen.

En annan faktor i att välja en hårfärg är att besluta vad den ska göra. Om någon vill lägga varmare toner eller tona ner brassy hår, bör han eller hon leta efter färgämnes nyanser med "gyllene" eller "varma" i färgnamnet för varma toner och "ask" för svalare toner. Men för att undvika en hård eller plötslig förändring, bör man hålla sig inom sin färg familj. Det vill säga, någon med mellanbrunt hår bör leta efter nyanser som säger "medium gyllenbrun" eller "mellanbrun aska", eller något i den stilen. Många människor kan gå en nyans upp eller ner från sin naturliga färg, från mellanbrun till ljus eller mörkbrun, till exempel, men de flesta bör bo i detta intervall.

Hårfärgnings kan vara tillfällig, semi-permanent, demi-permanent eller permanent. Tillfällig hårfärg tvättar i ungefär två eller tre schampon. Det är bra för att du provar en ny färg eller för en maskerad. Semi-permanent färg tvättar i sju till 12 schampon. Demi-permanent hårfärg tvättar ut i ca 28 schampo och permanent hårfärg varar tills håret har vuxit ut eller skärs.

För en dramatisk förändring, är det en bra idé att först gå till en salong och har en professionell göra jobbet. Detta kan vara den bästa lösningen för en brunett som vill gå blond, eller en blond vilja rött hår. Men när professionella har varit på jobbet, är det då lättare att välja hårfärg från butikshyllorna och göra jobbet själv.

Varumärken är generellt konsekvent från en till nästa. Vissa kan finna ett visst märke har precis rätt nyans för hans eller hennes hår och kommer att vilja bo tydligt. Många människor får hårfärg rekommendationer från vänner som har använt flera märken och har åsikter om dem. De flesta märken har webbplatser som erbjuder rådgivning, skugga rekommendationer och även instruktioner för att läsa innan du köper.

Det är också viktigt att satsa på schampo och balsam för färgat hår. Detta kommer att hjälpa färgen håller längre, och även hålla håret i god form, eftersom hårfärg kan torka ut håret. De flesta hårfärgnings är tillgänglig för under $ 10. Någon som vill ha bra hårfärg kan välja detta alternativ i stället för att betala salongen priset.

  • För dramatiska förändringar, är det bäst att besöka en frisersalong.
  • Hemlagad hår färgämnet är inte troligt att drastiskt ändra utseendet på någons hår.
  • Demi-permanent hårfärg tvättar ut i ca 28 schampon.
  • De flesta hårfärger kompletterar människor med bleka, svala hudtoner.
  • Efter en stor förändring på en salong, det är enklast att behålla färgen hemma.
  • Tillfällig hårfärg varar bara några tvättar innan man kommer ut.
  • När döende håret, det är rekommenderat att använda handskar för att undvika färgning händerna.
  • Gör det själv kit kan användas för att färga håret hemma.