Vad betyder uttrycket "Följ din salighet" Mean?

March 22

Frasen "följ din salighet" är en andlig eller filosofisk uttalande rådgivning individer att identifiera de delar av livet som de verkligen brinner för och driva dem helhjärtat. Frasen påbörjade med amerikanska mythologist och författaren Joseph Campbell (1904-1987), som mest känt använt det i boken och tv-programmet The Power of Myth, släpptes efter hans död 1988. Begreppet följa sin lycka kommer från en hinduisk helig text, Upanishaderna, bland andra influenser.

Född i en medelklass katolsk familj i New York 1904, Campbell utvecklat ett intresse för indian mytologi i tidig ålder. Efter examen från Columbia University, reste han till Europa för att studera språk och litteratur. Han reste och studerade i flera år innan en anställning som professor vid Sarah Lawrence College i Yonkers, New York 1934. Campbell intresse för mytologi fortsatte, och han breddat sitt arbete, lägga tibetanska och hinduisk mytologi till sin studie av indian myter .

Campbell trodde att även om mänsklig mytologi varieras med kultur, mytologier tagna i stort sett delar ett antal universella teman. För Campbell, syftet med mytologin var att belysa heliga sanningar som bara kunde avslöjas genom analogi. Han hävdade att myter tjänade förklara universum, validera den rådande samhällsordningen, skapa en känsla av vördnad inför "mysterier väsen" och vägleda individer genom de olika stadierna i livet. I Campbells studie av mytologi och religion, mötte han begreppet som skulle leda honom till popularisera säga "följ din salighet."

Hindu tänkande omfattar begreppet "satt-chit-ananda" eller "satcitananda." Detta är en fusion av tre sanskrit ord: "satt", som betyder sanning, att vara eller det eviga; "Chit", vilket innebär medvetandet; och "ananda", som betyder lycka. I The Power of Myth, Campbell förklarade att han var osäker på sitt eget väsen och medvetande och beslutat att fokusera på bliss.

Tanken sammanfattas i frasen "följ din salighet" är att vägen en individ borde ta existerar inom honom eller henne hela tiden. Bliss är den metod som denna väg uppenbarar sig. Att följa din salighet är därför att identifiera din egen syfte och utöva det. Campbells fras sammanfattar denna filosofi självinsikt och självförtroendet.

Vissa kritiker har tolkat "följ din salighet" som ett uttalande om att individer helt enkelt göra vad de vill. Genom att använda ordet "lycka", Campbell försökte beskriva en känsla av mening och helhet större än gående önskan. "Följ din salighet" var tänkt som en uppmaning till andra att granska sina egna liv, upptäcker den väg som leder dem till en känsla av fullständighet, och utöva det helhjärtat.

  • Joseph Campbells frasen "följ din salighet" uppmuntrar individer att konstruera en personlig väg som kan leda till visdom och välbefinnande.