Hur behandlar jag ett barns huvud Injury?

October 27

Målet med behandling av ett barns huvud skada är att ge första hjälpen, göra barnet bekväm och observera honom efter tecken på att han behöver träffa en läkare. Vissa skallskador är relativt små, läker snabbt och inte kräver professionell medicinsk vård. Andra kan vara allvarliga nog för att hota ett barns hälsa eller ens hans liv.

Om ett barn förlorar medvetandet efter ett slag mot huvudet, är det bäst att ringa ambulans direkt, att låta honom ligga plant väntan medicinsk hjälp. Om det visar sig att hans hals har skadats, bör han inte flyttas alls förrän utbildad vårdpersonal anländer på scenen och flytta honom. När ett barn är medvetslös och inte andas, bör någon utföra hjärt-lungräddning (HLR).

Vissa barn har kramper efter skallskador, och det är viktigt att hålla luftvägarna fria om detta inträffar. En läkare ska utföra en undersökning och besluta om att inte behandla ett barns huvudskada, även om han är bara medvetslös i några sekunder; detta är en bättre säker än ledsen synsätt.

Som du behandlar ett barns huvudskada, kan du märka blödning från en klippa eller skrapa. Ansiktet och hårbotten har många blodkärl, så det kan tyckas att blöda ganska lite. I de flesta fall kommer ett barn inte förlorar en farlig mängd blod från en mindre till måttlig slag mot huvudet. Om barnet har en stor jack eller verkar behöva stygn, kan en resa till en läkare vara i ordning. Oavsett om stygn behövs, bör en förälder eller vårdnadshavare tryck lätt på såret med en ren trasa. Detta kommer att hjälpa till att stoppa blödningen.

Om ett barn gråter direkt efter en bula på huvudet och en förälder eller vårdnadshavare vet att han inte svart ut, det är okej att behandla ett barns huvudskada hemma. Placera en kylklamp på området kan minimera bula som kommer att bilda och kan även hjälpa det skadade området för att må bättre. När barnet är lugn och kan svälja eller tugga medicin, vilket ger honom en dos av barns paracetamol kan hjälpa till att lindra eventuella huvudet smärta som kan utvecklas.

När du behandlar ett barns huvudskada, är det viktigt att observera barnet för förändringar i beteende och vakenhet. Föräldrar eller vårdgivare bör försöka hålla barnet vaken i minst en timme efter skadan inträffar och titta för att se till att han kan gå, prata och fungerar korrekt. När den första timmen har gått, kan det vara okej att låta barnet sova i 20 minuter åt gången, observera honom regelbundet. Titta även för psykiska förändringar, förlust av balans, svår huvudvärk och otröstlig gråt som fortsätter långt efter de inledande trauma-de kan vara ett tecken på ett problem. Kräkningar tre eller fler gånger efter ett slag mot huvudet motiverar en resa till en läkare eller akutmottagning samt.

  • HLR ska utföras när ett barn inte andas.
  • Ice förpackningar kan användas för att behandla ett barns huvudskada.
  • Ett barn som är ännu medvetslös i några sekunder bör undersökas av läkare eller sjuksköterska omedelbart.
  • Ett barn som stöter huvudet och omedelbart gråter kan behandlas hemma.