Hur man gör en Dairy-Free Diet Kul för barn

November 19

Det finns en idiotsäker recept för att få barn att äta (och njuta!) Sina mjölkfria måltider. Den viktigaste ingrediensen? Kul! En rejäl dos av roliga kan göra någon livsstilsförändring bekvämare att uthärda. Och om dina barn är glada, kommer familjens mat vara mycket enklare för alla.

Alla har åsikter om mat, och barnen är inget undantag. Så se till att du ta reda på deras åsikter. Leta efter möjligheter att låta dina barn uttrycka sina matpreferenser - vad de gillar bäst, vad de absolut inte gillar, och vad de skulle vara spel att prova.

Barnen har roligare och ett större intresse för måltider när de har haft ett finger med i att skapa dem. Plocka ut och hämta hem de ingredienser du behöver för att fixa familjens mat är ett sätt de kan hjälpa och känna som om de gör en insats i övergången till ett mejeri-fri livsstil.

För att få dem engagerade i shopping, när du kommer till butiken eller bondens marknad, ge dina barn ett uppdrag. Små barn kan hjälpa till att plocka ut äpplen och apelsiner för att sätta in i din korg. Du kan ge äldre barn en kort lista och skicka dem på uppdrag för att hitta det du behöver. Till exempel, när du tagit del produceragången för färsk broccoli och grönkål, skicka ditt äldre barn till mejeriet fallet med instruktioner för att plocka ut en kartong av rismjölk.

Var noga med att inte vara alltför särskilt eller kritiska till ditt barns val i början. Hjälpa med enkla matinköp uppgifter är ett bra sätt att bygga ditt barns känsla av förtroende och behärskning av jobbet.

Liksom shopping, få barnen involverade i själva tillagning av måltider är ett roligt sätt att engagera dem i konsten att leva mejeri-fri. Barn i alla åldrar kan hjälpa till i köket och upptäcka hur man lagar mat.

Barn i alla åldrar kan dra nytta av att lära kökssäkerhetstips och grundläggande matlagning tekniker. Förklara för dem vad du gör när du lagar mat och varför.

Experimentera med nya mejerifria livsmedel kan vara roligt för dig och dina barn. Räkna ut vad dina barn föredrar och sedan använda resultaten av smaktestet att utarbeta nästa inköpslista. I själva verket kan du vända provsmakning nya livsmedel till ett spel. För att göra detta, anges prover av olika typer av nondairy mjölk - soja, ris, mandel - och låt barnen smaka och utvärdera dem. Vilka är creamiest och bäst smak? Fråga om de gillar vanilj eller vanlig bäst.

Gör samma sak med olika stilar av nondairy ost - mozzarella, peppar jack och cheddar, till exempel - och be barnen att betygsätta sina favoriter på en skala från 1 till 5, där 1 är bäst och 5 är värst.

När du gör en förändring till ett mejeri-fri livsstil, kan du visa dina barn att det är inte så stor grej genom att fortsätta att fastställa sina favoriträtter. Du kan visa dem att de är favoriter fortfarande ser och smakar likadant även när du utelämnar mejeriet. Nondairy versioner av många barn glädjande livsmedel är garanterade att gå över bra.