Vad är rosmarinsyra?

February 5

Rosmarinsyra är en naturlig syra som finns i en mängd olika örter, som oregano och rosmarin. Det används ofta som en smakämnen för livsmedel och konserveringsmedel i många kommersiella produkter. Rosmarinsyra har antioxiderande egenskaper. Det har också föreslagits att det kan hjälpa patienter som lider av Alzheimers sjukdom och även bidrar till att stärka minnet i allmänhet.

Som en polyfenol antioxidant, kan rosmarinsyra bidra till att minska de skador som orsakas av fria radikaler i cellerna. Antioxidanter hjälper också till att stärka kroppens immunförsvar, vilket kan öka kroppens förmåga att bekämpa infektioner och vissa sjukdomar. Studier har visat att rosmarinsyra kan vara särskilt effektiv mot peroxynitrites, oxidanter som tros spela en roll vid Alzheimers sjukdom. Rosmarinsyra antioxidativa förmåga anses vara starkare än de av vitamin E.

Forskning har också föreslagit att rosmarinsyra kan bidra till att förhindra cancerceller från att föröka i kroppen. Det kan också förhindrar dessa cancerceller från att binda med cellens DNA. Detta kan hjälpa till att minska spridningen av cancer i hela kroppen.

Eftersom rosmarinsyra har sett att öka cirkulationen i kroppen, kan det också kunna främja hårväxt. Det kan också bidra till att minska produktionen av leukotrien B4, en kemikalie i kroppen som kan orsaka håravfall. Rosmarinsyra kan också bidra till att hålla hårbotten återfuktad.

Många aromatherapists kan också använda rosmarinsyra för att behandla tillstånd som stress och ångest. Den kan också användas som en humör förstärkare och även att förändra smärtupplevelse. Studier har också visat att denna naturliga syra kan bidra till att öka vakenhet hos patienter också.

När rosmaric syra kommer in i kroppen, bryts ner i olika andra former, inklusive ferulsyra och kumarinsyra. Ferulinsyra är en organisk förening som ofta används för att tillverka olika aromatiska föreningar. Kumarinsyra kan bidra till att minska magen cancer.

Det förmodas att rosmarinsyra kan bidra till att minska effekterna av övre luftvägsallergier som sinusit och hösnuva. Det bidrar till att minska infiltrationen av polymorfonukleära leukocyter i näsborrarna utan några biverkningar. Det bidrar också till att minska säsongsbetonade allergier genom att hämma ögonrelaterade symtom hos patienter.

Inga allvarliga biverkningar har rapporterats för rosmarinsyra. Eftersom det är ett örtextrakt är det allmänt anses vara naturliga och säker att använda. Att behandla specifika symptom, bör en noggrann dosering förvärvas från ett läkarbesök.

  • Rosmarinsyra kan lindra vissa symptom orsakade av säsongs allergener.
  • Rosmarinsyra kan bidra till att stärka minnet av patienter med Alzheimers sjukdom.
  • Oregano innehåller naturligt rosmarinsyra.