Vad är Pilates Boot Camp?

March 6

Pilates Boot Camp är en typ av klass som innehåller traditionella Pilates styrketränings rör sig med en rigorös takt och betoning på att driva fysiska gränser. Långt ifrån mer traditionella Pilates kurser, kan Pilates Boot Camp läras ut i en enda klass, eller kan vara en veckor långa kursen som omfattar dussintals kraftfulla träning. Även om denna typ av utbildning kan vara roligt och kan hjälpa motionärer uppnå goda resultat, måste det prövas med försiktighet, eftersom utmattning och uttorkning kan inträffa.

En traditionell Pilates klass innebär ofta en halvtimme eller timme lång session viktbärande styrkan flyttar i relativt långsam takt. Syftet med traditionella klasser är att hjälpa eleverna att förbättra grundläggande styrka och flexibilitet över tiden, samtidigt som den ger ett bra träningspass i en lugn miljö. Boot camp-stil klasser är extremt olika, och ofta ger bra konditionsträning tillsammans med traditionella Pilates positioner. Betoningen på klassen är vid ansträngning och maximal ansträngning, vilket innebär att miljön är generellt mycket mer hög energi.

Lärarna tenderar att ha individuella stilar, så Pilates Boot Camp klasser kan variera oerhört från studion till studion. Den grundläggande formeln för en Pilates Boot Camp klass innebär en uppvärmning stretching session, följt av en lång segment av snabba, mellanliggande eller avancerade Pilates drag. Många klasser använder Pilates reformator, vilket är en stor bit av träningsutrustning där vikter och positioner kan flyttas för att hjälpa användarna utföra specifika positioner och övningar. Annan utrustning som kan ingå kan omfatta bollar, vikter, skum block och motstånd band. Klasser brukar sluta med en cool-down stretching serien.

Boot camp Pilates ofta lärs ut på ett gym eller dansstudio inställning, men det finns också många DVD-skivor och online träning webbplatser som erbjuder denna typ av hög energi träning. DVD träning tenderar att kräva mindre utrustning och kan vara ett bra sätt att komma igång i den spännande världen av intensiv Pilates träning. Det kan hjälpa till att ta några grundläggande Pilates kurser innan börjar solo träning, för att se till att drag utförs på rätt sätt.

Nybörjare till världen av Pilates Boot Camp måste överväga om sin hälsa och kondition motsvarar denna typ av träning. Under en klass, är det viktigt att uppmärksamma några tecken på utmattning, såsom illamående eller yrsel, och ta pauser i enlighet därmed. Uttorkning är också ett bekymmer under denna typ av träning; motionärer bör vara noga med att dricka vatten både före och efter en boot camp träningspass är klar. Eftersom det kan vara svårt att upprätthålla korrekt form under en fartfylld klass, kan det hjälpa att ha viss erfarenhet med Pilates innan en boot camp regim.

  • Boot camp Pilates ofta lärs ut på ett gym eller dansstudio inställning.