Hur väljer jag det bästa Antioxidant Teas?

March 10

Te är inte bara en välsmakande dryck avnjutas med scones; i tusentals år, har vissa typer av te använts som medicinska behandlingar för ett stort antal olika sjukdomar. En del av denna popularitet som en medicin kan bero på de höga nivåerna av antioxidativa föreningar som finns i många sorter av te. Köpare bör akta sig för upprörande hälsopåståenden och nutritiously void drycker utklädda i löftet om hälsofördelar: inte alla förmodade antioxidant teer är likadana.

Antioxidanter är viktiga för skydd av celler. Genom att förhindra eller bromsa cell oxidation, dessa kemikalier att minska cellskador genom att hindra skapandet av fria radikaler. Extremt låga nivåer av antioxidanter är förknippade med ökad risk för vissa sjukdomar och hälsoproblem, däribland många degenerativa sjukdomar som förstör cellerna. Boosting antioxidantnivåer genom korrekt nutrition kan ge vissa fördelar vid förhindrande och progression av cellulär relaterade sjukdomar, men det är viktigt att välja booster substanser, såsom antioxidant teer, noggrant.

Nyckeln till de bästa antioxidativa teer ligger ofta i form av te. Lösa teblad, som är den minst bearbetade olika te, tenderar att ha de högsta nivåerna av antioxidanter. Tepåsar tenderar att vara gjorda av sämre kvalitet te och blandas med konstgjorda smaker och andra medel, vilket orsakar en betydande nedgång i hälsofördelar. Bottled teer är ofta så långt ifrån löst blad som möjligt, vilket ofta leder till jämförelsevis små halter av antioxidanter och bär en ohälsosam punch av socker och konstgjorda ingredienser.

Vilken sort av te som används kan också ändra mängden och typen av antioxidant föreningar. Grönt te, vitt te och svart te kommer alla från samma planta, Camellia sinensis, men plockas vid olika tidpunkter och gå igenom olika bearbetningstekniker. Vitt te, som plockas medan anläggningen är fortfarande ganska ung, har visats av vissa studier har den högsta nivån av antioxidanter.

Grönt te är allmänt tros ha fler antioxidanter än svart te, eftersom förberedelseprocessen är mindre destruktiva för den naturliga blad, även om vissa nyare studier har föreslagit svarta och gröna antioxidant teer är relativt nära i form av fördelar.

Enkelt uttryckt, de bästa antioxidant teer är de som är närmast den ursprungliga anläggningen. Skördas tidigt och minimalt bearbetade, löst blad vita teer verkar ha en liten fördel jämfört med andra antioxidanter teer. Ändå grönt, svart, och oolong te är också utmärkta källor för hjälpantioxidanter. Dricka nybryggt löst blad te är nästan alltid rekommenderas över tepåsar eller flaska te sorter, inte bara för den antioxidant boost, men också eftersom färskt te är naturligt fri från kalorier och konstgjorda ämnen.

  • Grönt te.
  • Löst blad grönt te har höga nivåer av katekiner, en potent antioxidant.
  • Lösa blad te.