Vad är en Nutrition etikett?

November 20

En näringsvärdesdeklarationen, även kallad en livsmedelsetikett, är en grafisk torg placeras på en låda av färdiglagad mat som visar näringsvärdet av en förbrukningsartikel. Det ger också att värdet uttryckt i procent av de dagliga näringsvärdena som Food and Drug Administration (FDA) rekommenderar för en hälsosam kost. En näringsvärdesdeklarationen är ett federalt uppdrag utöver det livsmedel som handlas interstate.

En näringsvärdesdeklarationen krävs på förberedda livsmedel såsom bröd, spannmål, konserverade och frysta livsmedel, snacks, efterrätter och drycker. Det är valfritt på färska råvaror kött och producerar. Om en näringsvärdesdeklarationen ingår på dessa färska produkter är det en frivillig tillsättning av tillverkaren.

Informationen på näringsvärdesdeklarationen är standardiserad för alla förpackade livsmedel. Mängden mättat fett, kolesterol, kostfiber och andra näringsämnen som är viktiga för hälsan ingår. Dessutom ingår näringsvärdet uttryckt i procent av rekommenderade dagliga värden. Den portion är noterat på toppen av etiketten, medan fotnoten listar genomsnittliga kaloriintaget för en enskild och procentandelar av dygnsvärden produkten erbjuder så de passar in i denna intag.

Början av livsmedelsmärkning inträffade så tidigt som 1862, när president Lincoln lanserade ministeriet för jordbruk och Bureau of Chemistry, som senare skulle bli den Food and Drug Administration. I början av 1900-talet, var maten, och lagen narkotika och köttkontroll Act passerat. Båda var avsedda att skydda konsumenterna från oansvarig produktion och distribution av livsmedel.

År 1938 gjordes en ny version av den federala Food, Drug och kosmetiska lagen passerat. Det krävs normer för identitet och kvalitet för livsmedel samt fastställa säkra nivåer av oundvikliga giftiga ämnen. Dessutom handlingen ställa en acceptabel nivå av fyllning för containrar, vilket innebär att tillverkarna inte hälften kunde fylla en behållare för att lura konsumenterna att tro att de fick mer mat.

President Kennedy införde Consumer Bill of Rights 1962. Detta proklamerade en konsumentens rätt till säkerhet, att bli informerad, att välja, och att höras eftersom det relaterat till konsumtionsvaror. Detta följdes av Fair förpackning och märkning Act 1965, som krävde alla handlade produkter ska vara ärligt och informativt märkta.

År 1990 om näringsvärdesdeklaration och skollagen passerat. Detta gjorde det nödvändigt för alla förpackade livsmedel för att ha näring etiketter och säkerhetskopiera alla hälsopåståenden med sekreterare hälsa och mänskliga tjänster. Denna handling standardiserade också den grundläggande vita och svarta näring etikett som visas på mat i 21-talet, tillsammans med definitioner av termer som "låg fetthalt" och "ljus". USA federala regeringen upprätthåller dessa normer för livsmedelssäkerhet och märkning för att skydda konsumenterna från ekonomisk och fysisk skada.

  • Noggrant läsa näring etiketter kan hjälpa människor hålla dig informerad om de livsmedel de äter.
  • Föräldrar bör vara uppmärksamma på näring etiketter för att se sina barn få ut det mesta av de livsmedel de äter.
  • Alla förpackade livsmedel innehålla en näringsvärdesdeklarationen, som visar viktiga näring fakta, portioner och statistik.
  • Rätt kost är viktigt för barns utveckling.