Vad är Stor blåklocka?

December 15

Stor blåklocka, även känd som Stor blåklocka eller persika-blad blåklocka, är en perenn växt med vackra klockformade blommor som blommar på sommaren längs dess höga stjälken. När ihopkopplad med rosor, vallmo eller dianthus, det är en attraktiv accent i trädgården och är uppskattad för Kinas blå av sina blommor. Stor blåklocka, som kan växa till 36 inches (91,44 cm) lång och en fot (30,48 cm) breda under ideala förhållanden, kan odlas lätt från frö i sol till halvskugga. Denna perenn är en god själv såmaskin i hemmet trädgården men inte ta över en trädgård säng.

Den Stor blåklocka finns i stammar som producerar blommor i olika nyanser av lavendel, blå eller vit. En annan sort, Chettle Charm, blommar vitt men dess kanter vända en blekblå. En vit sort kallas ibland vita persika klockor. Blomningen perioden kan förlängas om en trädgårdsmästare skär tillbaka Stor blåklocka efter dess första blomningen av säsongen för att kvitta en ny omgång av tillväxt och blomning. Stor blåklocka får sin gemensamma smeknamnet "persika blad" eftersom de gröna bladen liknar bladen av en persika träd.

Vissa trädgårdsmästare "blåklockor har upplevt insekter och svampproblem. Stor blåklocka lockar bladlöss, vine vivlar, sniglar, spinnkvalster och sniglar. Anläggningen kan också skaffa mjöldagg, Södra gissel, bladfläck och rost. Dessa problem åt sidan, skulle många trädgårdsmästare inte vara utan Stor blåklocka på grund av dess snyggt växande vana, fina utseende och enkel tillväxt. Den gillar att växa i jord som dränerar väl och vars pH-nivån faller i det neutrala området. Gödsel är ett bra gödningsmedel för denna anläggning och hjälper den första blomningen, men en mindre mängd bör läggas till marken när blåklocka förbereder sin andra blomning perioden.

En släkting till Stor blåklocka, den blåklocka blåklocka eller Campanula rotundifolia, liknar persika-bläddrade blåklocka. Den blåklocka klocka har använts i amerikanska indiska läkemedel för behandling av problem i lunga och hjärta. Roten är den del av anläggningen som användes, med vissa patienter tuggar det, andra som använder det som en infusion eller en dekokt.