Vad är Gel Nail Polish?

October 4

Gel nagellack är en speciell lack formel som härdas under ultraviolett ljus. Förespråkarna hävdar att gelen lerna sista minst två veckor utan flisning, vilket gör dem mycket mer praktiskt än vanliga manikyr. På samma sätt är gelerna tros vara mildare än andra beläggningar, såsom falska tips och akryler, vilket bidrar till att upprätthålla starka och friska naturliga naglar. De flesta salonger debitera betydligt mer för gel polish applikationer, dock, och många kunder betalar också ha behandlingen avlägsnas.

En professionell manikyr krävs vanligtvis att applicera gelen nagellack, för ett par anledningar. De särskilda geler är normalt endast tillgänglig för köp av salonger eller licensierade nageltekniker, och varje lager av polish måste botas under en ultraviolett lampa för att säkerställa att manikyr utvecklar sin definierar hårdhet och hållbarhet. Själva ansökan är mycket mindre komplicerat än tillämpningen av akryl naglar, dock, och lacket är målad på spiken med en liten borste ungefär som traditionell lack. Både polska och små versioner av UV-lamporna har blivit tillgängliga i vissa konsumentaffärer under de senaste åren, även om de kan vara dyra.

Demontering gel polish kan vara en gör-det-själv-projekt eller vänster till salong proffs. I salonger, speciella wraps indränkt i avlägsna vätska och placeras över varje nagel. Folk tar bort deras gel polish hemma kan placera en nagellacksremover-indränkt bomullstuss på varje nagel och fäst den vid fingerspetsen med folie. Ibland för att kvardröjande spår av polish behov tas bort med en nagelfil.

Många anser gel nagellack vara mycket bekvämare än traditionella manikyr eller lösnaglar. Fördröjd flis är det mest populära på grund av dessa lack, eftersom konsumenterna kan njuta av flera veckor av välskötta naglar utan underhåll eller fyllningar. Gel polish kan appliceras över naturliga naglar samt artificiella sådana, så vem som helst kan få denna behandling. Dessutom människor som odlar trött på deras manikyr innan den marker och avlägsnas kan helt enkelt måla över den polska med normal nagellack. En annan stor bonus för gel naglar är att de naturliga naglar inte måste filas ned, och avlägsnande är ofta mild på grund av blöt-off polish.

Trots alla de positiva, det finns också en del negativa aspekter av gel nagellack. Proceduren är mindre vanligt än mer traditionella manikyr metoder, så inte alla salonger är utrustade för att erbjuda det. Initiala kostnader för gel manikyr är också högre än vanliga manikyr eller akryl applikationer, och människor som väljer att ha gelen bort professionellt kommer förmodligen att få betala ytterligare en avgift. Människor som är försiktiga med ultraviolett exponering från härdningslampor bör undvika dessa manikyr.

  • Varje kvardröj nagellack som inte avlägsnas genom en nagellacksbort bör arkiveras av.
  • Gel nagellack kan appliceras över naturliga naglar samt konstgjorda.
  • En kvinna med gel naglar.
  • Gel nagellack varar normalt längre än en vanlig manikyr.
  • Gel naglar härdning under UV-ljus.
  • Det är ofta nödvändigt att suga gel nagellack i remover för att ta bort det.