Vad är några Rodgers och Hammerstein Musikaler?

August 16

Richard Rodgers och Oscar Hammerstein skrev många av de mest populära musikaler i teaterhistoria. Deras samarbete varade i nästan två decennier, fram till magcancer gjorde Hammerstein för sjuk för att fortsätta arbeta. Rodgers och Hammerstein musikaler anses ofta höjden av 20-talet musikteater.

Den Rodgers och Hammerstein musikaliska eran började med Oklahoma! 1943. Varje hade varit intresserad separat omvandla pjäsen Grön Grow syrenerna i en musikal, och gått samman efter sina respektive partners vände idén ner. Denna gamla västra musikalen var revolutionerande i många avseenden, inte minst genom att den använde sångnummer som sätt att avancera tomten, snarare än så underhållande avbrott som var brukligt. Det infördes också den populära idén om en oppositionell kärlekssång, i människor kommer att säga Weâ € re i kärlek. Denna typ av sång, där en älskare sarkastiskt eller ironiskt sjunger om hur illa eller olämpligt det vore för dem att vara kär i ämnet av låten. Den oppositionella kärlekssång blev ett varumärke för Rodgers och Hammerstein, och exempel finns i hela många av deras shower.

År 1945, paret återvänt från en tillfällig paus för att arbeta på en av de mest kontroversiella Rodgers och Hammerstein musikaler, Carousel. Denna ovanliga musikaliska var en tragisk historia, efter livet av Billy, en karneval arbetare som begår självmord efter ett rån och måste försöka sona för sina misstag. Carousel kritiseras ofta för både dess bisarra historien och vad vissa ser att vara ett stöd för misshandel mot kvinnor. Men flera låtar är fortfarande populära musikaliska normer teater, bland annat om jag älskade dig, en annan oppositionell kärlekssång, och inspirerande Youâ € ll Never Walk Alone.

Den tredje av de Rodgers och Hammerstein musikaler, är South Pacific en av deras mest producerade. Tomten följer USA Naval stationerade i södra Stillahavsöarna. Denna musikaliska lekte en mycket populär 1950 film, och innehåller de minnesvärda låtarna Some Enchanted Evening, Iâ € m Gonna Wash att Man Rätt av mitt hår, och Bali Hai.

Domstolen i Siam var inställningen för The King Och jag, som löst följer det historiska biografi över Anna Leonowens, guvernant till kungen av Siamâ € s familj. Flera filmversioner av berättelsen finns nu bland annat en 1999 icke-musikaliska version huvudrollen Jody Foster och Chow Yun-Fat. Den populära filmversionen av musikalen gjordes 1956, starring Yul Brynner som kungen och Deborah Kerr som Anna. Musiken i Kungen och jag är mindre känd än många andra Rodgers och Hammerstein musikaler, med den enda ofta reproducerade nummer är Hej, Young Lovers.

Kanske den mest kända och mest älskade av alla Rodgers och Hammerstein musikaler var deras sista samarbete, Sound of Music. Berättelsen, som följer ex-novitiate Maria som hon blir guvernant till en österrikisk widowerâ € s familj och så småningom gifter sig med honom, innehåller både komiska och tragiska inslag, och anses vara en av de mest tillgängliga musikaler någonsin gjorts. Oscar Hammerstein var ganska sjuk under skrivprocessen för The Sound of Music, och berömda skrev den vackra balladen Edelweiss som hans sista komposition. Den här låten, tillsammans med flera andra från musikalen, däribland My Favorite Things och The Sound of Music anses vara bland de bästa som någonsin skrivits för teatern. The Sound of Music delade 1959 Tony Award för bästa musikal och 1965 filmatisering vann den Oscar för bästa film.