ETF Mäklare: Vanguard gruppen

August 13

Vanguard är också både en investering hus som fungerar som en väktare av börshandlade fonder (ETF: er) och själv är en leverantör av ETF: er. (Det är också sant för Schwab och snart kommer att vara sant för T. Rowe Price, också.) Det finns också "The Vanguard kanten" (förmågan att omvandla Vanguard fond till en ETF som spårar samma index utan skatte förgreningar). Och Vanguard: s ETF: er är top-notch produkter.

Förresten, köpa och hålla Vanguard ETF på Vanguard erbjuder en fördel gentemot att köpa och hålla dessa ETF: er på andra håll, eftersom du inte kommer att betala några avgifter för handeln. Men Vanguard ETF: er kan hållas vid varje förmedling, och typiskt handelsavgifterna kommer att vara minimal, så Vanguard butiken och Vanguard ETF leverantören verkligen borde bedömas separat.

När det gäller Vanguard butiken, handels provisioner (som gäller för andra än Vanguard egna ETF) är rimliga - $ 2 till $ 7 en handel, beroende på storleken på din Vanguard-konto - och tjänsten är mitt på vägen (och bättre än så om du har stora pengar med företaget).

De översta fördelarna med Vanguard inkluderar sitt breda utbud av topprankade index fonder. Index fonder och ETF: er är nära kusiner, och ibland är det klokt att ha både i en portfölj.

Om du vill hålla Vanguard index fonder tillsammans med dina ETFs är Vanguard en väldigt logisk plats att hålla dem eftersom du kan köpa och sälja Vanguard fonder, förutsatt att du inte gör det ofta, utan kostnad. På Fidelity, däremot köpa någon Vanguard fond kommer normalt kostar $ 75.

Den andra topp fördelen med Vanguard är strukturen i företaget. Vanguard ägs "ömsesidigt" av sina aktieägare, till skillnad, säger, Fidelity, som är privatägt, eller bara om alla andra mäklarhus, som är offentligt ägda.

Den ömsesidiga ägande innebär att investerare är aktieägare i bolaget, och det betyder Vanguard eliten, men bra betalt, säkert, har en skyldighet att tjäna ditt bästa.

Det finns en betydande nackdel. Av någon underlig anledning, känner företaget tvingas att placera dina pengar i två separata konton: Alla Vanguard fonder går in ett konto; alla fonder i andra företag och alla ETF (oavsett från Vanguard eller annat företag) gå in i en separat "mäkleri" konto. Denna schizo systemet kan göra Vanguard uttalanden något svårare att läsa än andra mäklarhus.