Vad är en Trophy Truck?

August 17

En trofé lastbil är en viss typ av terrängfordon konstruerade för att arbeta vid extremt höga hastigheter över svår terräng. Dessa lastbilar har i allmänhet en betydande mängd fjädring, lätta ramar och organ, och stora motorer som är avsedda att driva ljus fordonet framåt vid höga hastigheter. Trofén lastbilsklass åkare måste uppfylla vissa specifikationer som skall beaktas för inträde i tävlingar, även om vissa variationer av utrustning och prestanda kan finnas från lastbil till lastbil. Utformningen av dessa fordon är liknande i estetik till pickup lastbilar, men det är om där likheterna slut; dessa lastbilar är inte konstruerade för dragande eller körning på vägar.

Den hjulbas en trofé lastbil sannolikt är större än för en street-rättsliga lastbil; detta görs för att förbättra stabilitet i kurvor och hantering över ojämn terräng. Ramarna för lastbilarna är oftast specialbyggd från lätta komposit metaller, och de organ är i allmänhet tillverkade av lätta glasfiber. Motorn på en trofén truck är vanligtvis en V8, som är ovanligt stor för en sådan lätt fordon. Detta gör att föraren av trofén lastbilen för att nå höga hastigheter även över oländig terräng eller under svåra förhållanden.

Racing är den primära funktionen av trofén lastbilen, men vissa versioner också helt enkelt används för off-road rekreation. Rent fritids lastbilar är mindre vanliga, eftersom kostnaden för att bygga en trofé lastbil kan vara ganska hög. I de flesta fall måste motorn i lastbilen göras från samma företag som kroppen; Detta är naturligtvis bara en förordning för åkare, och det kan ignoreras för fritids förare. Däcken på lastbilen brukar vara bred och kommer att innehålla en aggressiv slitbana utformat för att öka stabiliteten och hantering även genom grov eller lerig terräng.

De höga hastigheterna ofta uppnås genom dessa lastbilar kräver en betydande mängd suspension. Trucken kommer sannolikt att lämna marken på vissa ställen, vilket betyder suspensionen och ram måste vara tålig nog att klara vikten av fordon som den kommer tillbaka ner till marken. Trophy lastbilar kommer att innehålla mycket långa upphängningsenheter, vilket kan påverka hanteringen av lastbilen i hörn och vid höga hastigheter, så förare av dessa lastbilar behöver ofta en hel del övning och utbildning för att köra lastbilarna säkert. Även med en betydande mängd av träning, är racing farligt och olyckor är troligt, så att föraren måste bära lämplig skyddsutrustning vid alla tidpunkter medan i bilen.

  • Bygga en trofé lastbil kan vara ganska dyra.