Vad är en Orchid Cactus?

November 19

En Orchid kaktus, eller Epiphyllum, är en lång, grön växt med färgglada blommor som blommar just på bladen. Dessa växter, tillsammans med andra blad kaktusar, ofta gör bra i fuktigt, varmt väder med svalare natt låga temperaturer. De rotskott av orkidéer kaktusar får planteras i marken eller transplanteras till större krukor inomhus. Fair mängder av ljus och vatten hjälper blommorna blommar varje år.

Epiphyllum kaktusar beskrivs som härrörde växter som visas platt och trekantig. De växer inte med taggar på stjälkar och blad som andra kaktusar växter, men i stället de har håriga borst. På grekiska, Epiphyllum betyder "på bladet," och dessa speciella växter blommar blommor på bladen i olika färger. Orchid kaktus växt blommor finns i olika nyanser av vitt, rosa, gult, rött, lila, grönt och orange. Orchid kaktus lämnar sprids så mycket som 12 inches i bredd (ca 30 cm). Former av dessa blommor varierar från spetsiga till runda, och de kan bilda en enda kronblad eller många kronblad.

Orchid kaktus växter är beroende av värme och fukt för tillväxt, eftersom de kommer från djungeln i Mexiko, Central- och Sydamerika. Dessa epifytiska växter visar en viss flexibilitet i att de kan överleva områden där temperaturen sjunker till mellan 45 och 60 grader Fahrenheit (ca 7,2-15,5 grader Celsius). Platser där blad kaktusar växer inkluderar marken, mellan trädgrenarna, och i klippskrevorna.

Orchid kaktusar odlas främst genom fröspridning, men de kan också förökas eller transplanteras. Trädgårdsmästare föreslår skära rötterna av orkidé kaktus växter vid mellan 6 inches (eller ca 15 cm) och 12 inches lång (ca 30 cm). Sticklingar bör doppas i en böka hormon baserad på paketets anvisningar och ställ sedan in i en sval, torr plats för ungefär två veckor så att de kan anpassa sig till sina jord inställningar när planterade. Ett annat alternativ är att transplantationer etablerade växter till en trädgård eller i en lerkruka. I båda fallen bör rötterna planteras med hjälp av en mycket närings jord mix av humus och löv mögel att etablera tillväxt.

Starkt ljus och tillräckliga mängder vatten är vad som får orkidé kaktus växter iväg till en bra start. Dessa växter prestera bra oavsett om de placeras nära ett soligt fönster eller på en delvis skuggade däck. Leaf kaktusar kräver vattna bara tillräckligt för jorden att vara något fuktig. Trädgårdsmästare rekommenderar också lägga till en krukväxt gödselmedel under vattning fasen under våren och sommaren säsonger för uppmuntran. Om plantering går framgångsrikt, förväntar blommor av orkidéer kaktusar att blomma start i april varje år.

  • Orchid kaktus växter kommer från djungeln i Mexiko, Centralamerika och Sydamerika.