Lösningar för håriga ben

November 9

Ibland känner du dina ben ser ut som en Muppet s? Hår växer över våra kroppar och i enlighet med vår kultur och skönhets förväntningar kvinnor speciellt inte bryr för någon utom håret på deras huvuden. Håriga ben är några av de svåraste delarna att hantera eftersom de är så synliga hela tiden. Oavsett om du vill göra dig av taggig ben hår eller bara dölja det, det finns alltid lösningar för dina Muppet benen.

Den enklaste lösningen för att hantera håriga ben är bara täcker upp dem. På vintern speciellt jag kan gå flera veckor i taget utan rakning eftersom ingen ser eller rör vid mina ben. Om du bär jeans för det mesta eller helt enkelt saker som täcker benen, sedan faktiskt ta bort håret är inte nödvändigt (men om du känner sitt behov att göra det, sedan med alla medel sätta igång). Ta bort håret från benen (för kvinnor i alla fall) är en sådan del av vår skönhet kultur som många gånger har vi inte ens tänka på det. Det finns några olika lösningar, som alla är ganska lätt och verkligen komma ner till personliga preferenser.

Rakning är naturligtvis det vanligaste sättet att ta bort ben hår och förmodligen den mest själlösa om du frågar mig. Rakning för mig är bara en del av min rutin som jag knappt ens tänka på. Det är relativt snabbt och enkelt, och när den är inbyggd i din rutin du behöver inte ens att koncentrera sig på det.

Ett annat sätt att de-hår på benen är med vaxning. Detta är för människor som inte vill krångla med att raka benen varje par dagar och inte har något emot en vecka eller så i ganska håriga ben innan nästa vax. Vaxning tar lite mer tid av din dag när du faktiskt gör det och det kräver att minnas; Det innebär dock ta upp mindre tid än om du rakat en extra fem minuter i duschen, men du behöver för att klara en plats i ditt schema varje gång du behöver ett vax.

De ovannämnda taktik är definitivt de vanligaste tekniker som används för att ta bort hår, men det finns några andra kommersialiserade produkter som hävdar utmärkta resultat vid hårborttagning. Produkter som EpilStop och andra av liknande förstör hårsäcken, vilket gör det förmodligen mer effektivt än vaxning. Dessa krämer är oftast lite mer på dyr sida och (medan jag har aldrig provat en produkt själv) sägs att skada benen initialt.

Det finns också andra mer permanenta metoder för hårborttagning som laser borttagning, men på ett helt ben, det är bara löjligt. Jag tror att de flesta av oss kan instämma att håriga ben är inte attraktivt och att vi inte vill att Muppet benet utseende. Lyckligtvis finns det en myriad av lösningar som kan hjälpa dig i din strävan efter att erövra håriga ben!